Zaptec støtter åpne protokoller (OCPP)

18. 10. 2018

Zaptec har utviklet verdens mest avanserte ladesystem for borettslag, sameier og større parkeringsanlegg. Noen av de viktigste funksjonene er knyttet opp mot våre patenterte fasebalansering og veksling mellom enfase- og trefase lading. Dette er funksjoner som ikke er støttet av den åpne OCPP standarden. For at våre kunder allikevel skal kunne utnytte funksjoner unike for Zaptec, har vi valgt å la partnere knytte seg til baksystemet ZapCloud i stedet for direkte mot ladestasjonene. På denne måten kan Zaptec håndtere last- og fasebalansering, mens våre partnere har mulighet til å håndtere betaling, autentisering, overvåking og support.

Zaptec utfører last- og fasebalansering på en effektiv måte som sørger for å utnytte mest mulig av den tilgjengelige kapasiteten, uten å skjevlaste strømnettet. En så god utnyttelse av kapasiteten vil ikke være mulig uten fasebalansering

Zaptec har en rekke partnere som benytter OCPP sky-til-sky og våre andre integrasjonsmetoder, blant annet Easypark, Charge365, Fortum, Smartly, Virta og SmartCharge. Vi vil også lansere en rekke andre ledende ladeoperatører som Zaptec partnere i nærmeste fremtid.

Som administrator av et Zaptec ladesystem kan du velge å benytte deg av ZapCloud som administrasjonsverktøy helt kostnadsfritt. Her kan du se forbruket per bruker, oppdatere ladestasjonen med nyeste firmware og se i sanntid status på alle ladestasjonene i ditt system. Dersom du ikke ønsker å administrere systemet selv, er det enkelt å knytte seg opp mot en av våre partnere. Da slipper du å tenke på noen ting, alt fra support til betaling blir håndtert for deg.

Relaterte artikler

Få tilbud 

på ladeløsning i dag