Hva er Zaptec Portal?

Skytjenesten Zaptec Portal er hjernen bak de smarte ladeløsningene våre. Med Zaptec Portal kan du hele tiden overvåke, balansere og fordele strømmen på best mulig måte mellom ladestasjonene.

I Zaptec Portal har installatører og installasjonseiere full oversikt over status på ladestasjonene. Her kan du legge til, konfigurere, oppdatere, og overvåke ladestasjoner, lese ladehistorikk, registrere brukere og mye annet.

sharon-christina-rorvik-fwcnv0WRsTY-unsplash

Se ladehistorikk fra hver ladestasjon eller bruker

I Zaptec Portal har du full oversikt over gjennomført lading i hele installasjonen eller for en enkelt ladestasjon eller bruker. Hvis du vil se på ladeinformasjon for hver bruker på en delt stasjon, må alle brukerne være registrerte i Zaptec Portal. I tillegg må det være registrert RFID-brikke på brukerprofilen før brukeren kan starte lading.

Som eier av installasjonen, kan du både låse ladestasjonene slik at noen få brukere har tilgang, eller velge å ha dem åpne for alle. Du kan også invitere brukere til anlegget.

Ved å opprette brukergrupper kan du ha noen ladestasjoner åpne for gjestelading samtidig som du låser andre ladestasjoner for privat bruk.

Full oversikt over energiforbruket i Zaptec Portal

Hver gang bilen lades, registreres det i skytjenesten Zaptec Portal. Dermed er det enkelt å holde oversikt over hvor mye strøm du bruker, og hva det koster å lade elbilen.

Hvis du deler en ladestasjon med andre, kan hver enkelt likevel få oversikt over sitt forbruk og sin ladehistorikk. Det er mulig hvis de bruker en RFID-brikke eller laster ned ZAPTEC-appen. Alle må da ha sin egen RFID-brikke. I Zaptec Portal har du også mulighet til å gi andre brukere tilgang. Da må du registrere en brukerprofil for hver bruker, koble RFID-brikken til brukerprofilen din, og få tilgang av den aktuelle installasjonseieren i Zaptec Portal.

Det er alltid mulig å få ut rapporter fra den enkelte ladestasjonen. Hvis ikke ladestasjonen er delt, er det heller ikke behov for autentisering.

Installering i Zaptec Portal for elektrikere

Det er raskt og enkelt å installere en ladestasjon med Zaptec Portal. All konfigurasjon er gjort gjennom Zaptec Portal, og sanntidsovervåkning er tilgjengelig med en gang. Du har full oversikt over ladestasjonene i portalen. Her finner du historikk, nettverksstatus og eventuelle feil.

Du kan også se sanntidsstatus på lading, bruk av faser på strømkurs og informasjon om tilkoblede elbiler i Zaptec Portal.

Zaptec kan brukes med andre løsninger

Det går fint å bruke Zaptec-systemet sammen med andre løsninger, for eksempel ved ekstern autorisasjon eller overvåking. Zaptec Portal knytter sammen Zaptec Pro- ladesystemet med OCPP 1.6 for autentisering og overvåking.

Zaptec tilbyr et åpent API som kan brukes til å få tilgang til omfattende informasjon og ladehistorikk for ladesystemet du eier.

Vi i Zaptec er opptatt av å utvide og forbedre løsningene våre. Vi ønsker å gjøre elbillading enklere for kundene våre og vise vei på området elektrisk transport.

Få tilbud

på elbillading i dag