NYHET! ZAPTEC lanserer lading på IT 3-fase for større ladesystemer

nov 21, 2019 | 2019, Nyheter

ZAPTEC tilbyr som første i verden trefaselading på IT-nett i større system. ZAPTEC Pro-eiere kan dermed lade raskere og enklere på trefaselading på IT-nett. IT 3-faselading støttes også på hjemmeladeren ZAPTEC Home.

I Norge har vi to typer strømnett, IT-nett med 230 volt og TN-nett med 400 volt. IT-nett er lite utbredt i resten av verden, og bilprodusentene har derfor nedprioritert det.

I dag har vi gleden av å introdusere en firmware- og programvareoppdatering som oppdaterer ditt ladesystem til å kunne lade med tre faser på IT-nett med 230 volt med korrekt strømmåling på alle faser.

Denne funksjonen er kun tilgjengelig for elbiler som støtter dette. Foreløpig kjenner vi til følgende modeller som støtter trefaselading på IT-nett:

For eksempel får du den raskeste Audi e-tron ladingen på IT 3-fase med ZAPTEC (8.4 kW). Hvis du ikke har en av disse modellene, kan trefaselading påvirke ladehastigheten din på en uforutsett måte, og vi anbefaler derfor at du venter med å aktivere funksjonen.

Vi er glade for å kunne tilby flere av våre store kunder enda raskere lading av sin elbil. Kjøper du ZAPTEC, skal dette være synonymt med vår visjon om den smarteste, raskeste og tryggeste ladingen på markedet, sier Knut Braut, Chief Technology Officer i ZAPTEC.

Ønsker du å aktivere trefaselading kontakter du administrator av ladeanlegget ditt. Administrator aktiverer trefaselading slik:

 1. Logg deg inn i ZAPTEC Portal
  2. Velg ladestasjonen du vil aktivere trefaselading på
  3. Under Innstillinger på ladestasjonen:
  4. Verifiser at ladestasjonen har firmware versjon 2.8.0.1 eller nyere, hvis ikke, oppdater firmware på ladestasjonen
  5. Endre innstillingen “Maks faser” fra 1 til 3 faser
  6. Trykk Lagre. Neste gang en bil kobles til for lading vil den bli tildelt tre faser.

Les også: ZAPTEC Portal – hjernen bak de smarte ladeløsningene våre

 

Relaterte artikler

Sameie Lervig Brygge Pluss: Fra dum til smart elbillading med ZAPTEC

Sameie Lervig Brygge Pluss: Fra dum til smart elbillading med ZAPTEC

Elbillading i borettslag og sameier er et høyst aktuelt tema. Stadig flere styremedlemmer må tilrettelegge for elbillading for sine beboere – på en trygg, smart og rettferdig måte. Elbillading i borettslag/sameier med mange ladepunkter stiller høyere krav til...

Hvor lang tid tar det å lade en elbil?

Hvor lang tid tar det å lade en elbil?

Hvor fort en elbil lader er et spørsmål mange ofte stiller seg. Det er flere ulike faktorer som spiller inn når det kommer til lading av elbil. For å finne svaret er det avhengig av bilen, ladekabelen og elbilladeren.   Bilens lader: Ladehastighet avhenger av...

Ole Martin Dahl er Direktør Norge i ZAPTEC

Ole Martin Dahl er Direktør Norge i ZAPTEC

ZAPTEC har fått ny Direktør Norge. Ole Martin Dahl begynte hos oss 1. juni. Vi tok oss en prat med han for å bli bedre kjent med oss.   Navn: Ole Martin Dahl Tittel: Direktør NorgeHvem er du? Jeg er en allsidig, blid familiefar og Sandnesgauk, opprinnelig fra...

Smart elbillading i Norges største borettslag

Smart elbillading i Norges største borettslag

Oppgraderingen startet i 2018, og i dag har borettslaget over 800 parkeringsplasser med elbillading, knyttet til 80 ladestasjoner fordelt på 26 lokasjoner rundt omkring på borettslaget.

Rønning Elektro deler sine erfaringer med ZAPTEC sitt ladesystem

Rønning Elektro deler sine erfaringer med ZAPTEC sitt ladesystem

ZAPTEC er avhengige av dyktige fagfolk som representerer selskapet ute i felten. Fagfolk som er gode på prosjektering, planlegging og montering av ladeanlegg. Derfor har ZAPTEC over 300 sertifiserte installatører i Norge, som alle har gjennomført vårt forhandlerkurs....

Sameie i Indre Østfold valgte ZAPTEC

Sameie i Indre Østfold valgte ZAPTEC

Elbillading i sameier og borettslag blir stadig viktigere da flere har el- og hybridbiler. Det er tilbudsrunder flere steder i Norge og utlandet hvor ZAPTEC er en del av tilbudene. Senest i Hobøl i Indre Østfold la sameiet Thonsåsen opp infrastruktur for elbillading...

FÅ TILBUD PÅ ELBILLADING

Eie ladestasjonLeie ladestasjon