ZAPTEC etablerer seg i Danmark

okt 23, 2020 | Nyheter

Det danske selskapet Spirii var ikke i tvil om hvilken ladeløsning de ville gå for. -Vi har testet flere partnerskap, men dette er konkurransedyktig og bra for kunden.

ZAPTEC og Spirii på Bornholm

Spirii har installert ZAPTEC på Bornholm.

Det er grunnlegger Tore Harritshøj som uttaler seg på vegne av sine kolleger i Spirii. Utfordreren har ikke nådd 2-årsalderen enda, men menneskene bak har flere års erfaring fra bransjen med elbiler, opplading og utviklingen av fremtidens transport- og energisystemer. Dette ble evaluert da ZAPTEC skulle avgjøre inntoget til nabolandet. Spirii vet hva som kreves for å kjøre grønt.

Vi har samarbeidet med flere innen både vekselstrøm og likestrøm. ZAPTECs kvalitet spiller godt på lag med våre backend-systemer og løsninger. Disse synergiene gjør det langt mer attraktivt for kunden, sier Harritshøj.

Les mer: Dette bør du tenke på når du velger elbillader 

Felles forretningsmodell kommer elbileieren til gode 

For ZAPTEC er det viktig med felles forståelse og fremtidsrettet teknologi.

Spirii går hånd i hånd med vår forretningsmodell. Vi har en felles forståelse av at ny teknologi i ladestasjonen er gunstig for fremtiden. Ikke bare for oss, men også for morgendagens elbileiere, sier Fredrik Lima.

 Lima er ansvarlig for etableringen av ZAPTECs produkter i Europa. Han sier at ZAPTEC fikk fotfeste i Danmark på kort tid, og det er installert flere hundre ladestasjoner i nabolandet, per september 2020.

Les mer: ZAPTEC etableres i Sverige

COVID-19 satte fart på arbeidet

Pandemien setter ingen stopper for videre utvikling i Europa. Lima påpeker muligheten til å gjøre framsteg, selv fra hjemmekontor.

Det er helt klart mulig å utvikle seg, selv under globale restriksjoner og med hjemmekontor, sier han.

Og slik skjedde det. Kontakten ble etablert mars 2020, etter at flere danske installatører ga sin anbefaling til ZAPTEC. På denne måten ble den danske utfordreren kjent med den norske ladestasjonen på bakgrunn av eksperters brukeranbefalinger. Det ga økt kredibilitet til produktet.

Les mer: – Jeg er overbevist om at ZAPTEC HOME er det beste valget for mine kunder

Gode Energi installasjon i Danmark av ZAPTEC

GodeEnergi har hengt ZAPTEC Pro fra taket i et parkeringshus. 

Jan Darville er en av installatørene i Danmark som anbefalte Spirii å se nærmere på ZAPTECs løsninger. Han driver GodEnergi, et el-selskap som skaper en grønnere hverdag for blant annet el-transporten. Det er design, montering og programvare som gjør at han anbefaler ladestasjonen.

Det er et godt monteringssystem i ladestasjonen og vi utnytter mulighetene for lastbalansering. Der er ZAPTEC ledende, sier Darville.

Når et ladeanlegg eller ladepunkt er lastbalansert, betyr det at ladehastigheten kan justeres etter tilgjengelig strøm. Det betyr at du kan lade flere biler uten å være redd for at hovedsikringen ryker.

For Spiriis vekst videre, er det markedet som avgjør:

Spirii er allerede en betydelig aktør i det danske markedet, og vi planlegger å vokse og utvide forretningen til resten av Nord-Europa. Dette vil vi gjøre sammen med sterke partnerskap og løsninger, som markedet etterspør, sier Harritshøj.

Les mer: ZAPTEC tas opp til notering på Merkur Market

Relaterte artikler

Fremtidens ladeløsninger for elbil

Fremtidens ladeløsninger for elbil

Vi spurte Fredrik Hegland, ladeekspert hos ZAPTEC, hva man bør tenke på når man anskaffer elbillader: Den må gi stor grad av trygghet og brukervennlighet, understreker han, det vil si å unngå ladestasjoner av dårlig kvalitet. Det går mye strøm igjennom en ladestasjon,...

Bli kjent med … Lukas

Bli kjent med … Lukas

Navn: Lukas Ziolkowski Tittel: Systems and Client Spesialist   Hvem er du? Jeg er en fleksibel, engasjerende og positiv kar fra Sandnes. Ofte mange baller i luften, hvor jeg streber med å koble sammen trådene i en aktiv hverdag. Nysgjerrig og søkende med å finne...

Bli kjent med … Bjørnar

Bli kjent med … Bjørnar

Vi vil at du skal bli bedre kjent med de som jobber i ZAPTEC. Bli kjent med … er en serie med intervjuer med de ansatte. Bjørnar er den neste ut og ble nominert av Knut. Lær dem som gir deg ladeløsninger til din elbil, bedre å kjenne. Navn: Bjørnar Meling Tittel:...

Norsk teknologi gir raskere og billigere hjemmelading

Norsk teknologi gir raskere og billigere hjemmelading

Unik ladeteknologi utviklet av norske ingeniører gjør hjemmeladeren ZAPTEC Home i stand til å lade inntil 10 ganger raskere og gi lavere strømregning. ZAPTEC Home er en avansert norskutviklet ladestasjon tilpasset spesifikt for hjemmelading i enebolig og fritidsbolig....

Bli kjent med … Knut

Bli kjent med … Knut

Vi vil at du skal bli bedre kjent med de som jobber i ZAPTEC. Bli kjent med … er en serie med intervjuer med de ansatte. Knut er den neste ut og ble nominert av Daniel. Lær dem som gir deg ladeløsninger til din elbil, bedre å kjenne.Navn: Knut Ørland  Tittel: Software...

Lønnsom vekst og oppkjøp for markedsleder ZAPTEC i 2019

Lønnsom vekst og oppkjøp for markedsleder ZAPTEC i 2019

Omsetningen av ladesystemer for elbiler i 2019 for Zaptec Charger AS endte på MNOK 156 med et årsresultat på MNOK 31,7. EBITDA var MNOK 26 som er MNOK 4 høyere enn i 2018. 10 % av omsetningen var utenfor Norge i 2019. Zaptec Charger AS er solid med MNOK 55 i...

FÅ TILBUD PÅ ELBILLADING

Eie ladestasjonLeie ladestasjon