Vi markerer produksjonen av ladestasjon nr 5000 av ZapCharger Pro i dag, hos Westcontrol på Tau utenfor Stavanger. Det siste året har det vært en rask økning i salget av ladestasjonen ZapCharger Pro til elbileiere både i Norge og internasjonalt.

Produksjonen av ZapCharger Pro ladestasjonen startet høsten 2016 og er nå allerede oppe i 5000 produserte enheter.
ZapCharger Pro er den eneste elbilladeren som er designet, utviklet og produsert i Norge. ZAPTEC mottok MADE IN NORWAY prisen for Vest-Norge januar i år.

«Vi er veldig stolte over at vi har utviklet et markedsledende ladesystem for elbil her i Stavanger. Salgstallene viser at norsk teknologi har en svært høy status i både Norge og utlandet» Fredrik Lima, Salgssjef ZAPTEC

LOKALT PRODUSERT

Westcontrol har vært med ZAPTEC fra starten og sett produktet bli tatt fra prototype-stadiet til å bli levert ut i store volumer ut på markedet.

«Her skjer det utvikling hele tiden og vi blir utfordret på forbedring av prosesser og robotisering av produksjonen. Det at ZAPTEC har valgt å produsere lokalt på Westcontrol gir flere lokale arbeidsplasser og nærheten mellom produsent og kunde gir et godt grunnlag for tett dialog og godt samarbeid.» Leif Petter Skaar, Daglig leder i Westcontrol.

ZAPTEC har hatt en stor verdi av å samarbeide med et lokalt selskap med høy kompetanse innenfor elektronikk. Fra 2016 til 2017 tidoblet salget av ladestasjonen seg, noe som har krevd en rask omstilling også hos produsenten for å kunne levere nok ladestasjoner til elbileiere. I 2018 planlegger ZAPTEC å selge et 5-sifret antall ladestasjoner som vil være en tredobling fra forrige år.

Ladestasjonen har en hardware som er laget for fremtidige utfordringer og det sendes månedlig ut oppdateringer til ladestasjonen. Fremover vil det komme flere spennende funksjoner for både nye og eksisterende kunder. Nå lanseres ZAPTEC APM som gjør at du kan måle effektforbruket for hele bygget og tildele automatisk mer strøm til elbillading når bygget bruker mindre.