Skal du ha hjemmelader en gang i fremtiden? Da kan det være lurt å vite dette.

des 22, 2020 | 2020, Elbillading, Hjemmelading, Nyheter

Nesten alle elbilladere selges som trygge og smarte i bruk. Hvordan skal du vite hva du egentlig bør se etter i en lader? Vi gir deg svarene.

Praktisk? Ja. Hjemmelader er først og fremst akkurat det. Lad akkurat når du vil, og på egen eiendom. Hvilke andre grunner finnes det?

Lad når strømmen er billig

Hjemmelading er ofte mye rimeligere enn lading på offentlige parkeringsplasser og på hurtigladestasjoner. En smart hjemmelader kan i tillegg lade når strømprisene er lave, slik at det blir enda rimeligere å lade hjemme.

Hos ZAPTEC heter denne funksjonen «Smart øko-modus». Du velger enkelt når du ønsker bilen ferdig ladet, og så utsetter ladestasjonen ladingen til når strømmen er billigere. På denne måten blir strømregningen lavest mulig, og bilen fulladet.

Les mer om ZAPTEC Premium her.

Laderen bør kunne snakke med hjemmet ditt

Når du skal velge en lader for din fremtidige elbil, er det smart å tenke på det helhetlige strømforbruket du har hjemme. Ladingen bør derfor tilpasse seg strømforbruket du har ellers i huset ditt og ikke gå på bekostning av dette. I verste fall kan man risikere at sikringer ryker hvis belastningen blir for stor. En fremtidsrettet hjemmelader kommuniserer med huset, og unngår strømbrudd.

Automatic Power Management (APM) er ZAPTECs løsning for smart effektmåling. Den kommuniserer med sikringsskapet i huset, og justerer ladefarten etter husets forbruk. Når du bruker lite strøm i huset, vil ladestasjonen tildele mer strøm til elbillading – og omvendt. På den måten kan du bruke komfyr, ovner og tørketrommel akkurat som du ønsker, uten å bli bekymret for at sikringen skal ryke når du lader bilen.

Les mer: Med denne pluggen lades elbilen smartere

Sikrere og raskere enn stikkontakt

Det er mange som lader med vanlig stikkontakt – egentlig altfor mange. Det er ikke ulovlig å lade på den måten, men det finnes flere årsaker til at det ikke er anbefalt. Dette handler om din trygghet og brannsikkerhet.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) sin klare anbefaling er å installere en ladestasjon fordi denne gir god sikkerhet, lader raskt og har stor fleksibilitet. En hjemmelader bør altså være primærvalget for lading hjemme, mens lading med vanlig stikkontakt nødløsningen når ikke annet er tilgjengelig.

Les mer: Fremtidens ladeløsninger for elbil

Velg en kraftig ladestasjon for å unngå utskiftninger 

Helt til sist er det viktig å forstå fordelen ved å velge en kraftig ladestasjon. Det handler ikke om størrelsen, men hvilken øvre ladeeffekt ladestasjonen har. ZAPTECs ladestasjon har en øvre ladeeffekt på 22 kW. Det gir deg inntil 10 ganger raskere lading enn med vanlig stikkontakt.

De fleste nye elbiler i dag lades inntil 6,6-11 kW. Denne maksgrensen økes stadig etter hvert som bilprodusentene lanserer nye bilmodeller. Har du en kraftig 22 kW-ladestasjon slipper du å bytte lader neste gang du skaffer deg en elbil med enda raskere ladefart.

Les mer: Dette bør du tenke på når velger elbillader

Relaterte artikler

Smart Energi og ZAPTEC inngår partnerskap

Smart Energi og ZAPTEC inngår partnerskap

Det Fredrikstadbaserte strømselskapet Smart Energi og ZAPTEC inngår samarbeid. Dette gir kundene større fleksibilitet til å få en integrert løsning med strøm og elbillading som passer dagens og morgendagens behov. En del av samarbeidet er å la kundene få nedbetale...

Norsk teknologi gir raskere og billigere hjemmelading

Norsk teknologi gir raskere og billigere hjemmelading

Unik ladeteknologi utviklet av norske ingeniører gjør hjemmeladeren ZAPTEC Home i stand til å lade inntil 10 ganger raskere og gi lavere strømregning. ZAPTEC Home er en avansert norskutviklet ladestasjon tilpasset spesifikt for hjemmelading i enebolig og fritidsbolig....

Lønnsom vekst og oppkjøp for markedsleder ZAPTEC i 2019

Lønnsom vekst og oppkjøp for markedsleder ZAPTEC i 2019

Omsetningen av ladesystemer for elbiler i 2019 for Zaptec Charger AS endte på MNOK 156 med et årsresultat på MNOK 31,7. EBITDA var MNOK 26 som er MNOK 4 høyere enn i 2018. 10 % av omsetningen var utenfor Norge i 2019. Zaptec Charger AS er solid med MNOK 55 i...

Sameie Lervig Brygge Pluss: Fra dum til smart elbillading med ZAPTEC

Sameie Lervig Brygge Pluss: Fra dum til smart elbillading med ZAPTEC

Elbillading i borettslag og sameier er et høyst aktuelt tema. Stadig flere styremedlemmer må tilrettelegge for elbillading for sine beboere – på en trygg, smart og rettferdig måte. Elbillading i borettslag/sameier med mange ladepunkter stiller høyere krav til...

Dette bør du tenke på når velger elbillader

Dette bør du tenke på når velger elbillader

Sikkerhet er det viktigste aspektet når du skal installere ladestasjon til elbilen. Men du bør også tenke fremtidsrettet. Er du blant dem som fortsatt lader elbilen via stikkontakten? Det er fullt lovlig, så sant stikkontakten oppfyller en del krav fra Direktoratet...

FÅ TILBUD PÅ ELBILLADING

Eie ladestasjonLeie ladestasjon