Vi setter sikkerhet først

Zaptecs ladesystem er utviklet til å være det sikreste på markedet.

I Zaptec er sikkerhet vår høyeste prioritet i alt vi gjør. Alle løsninger og komponenter blir nøye utvalgt når vi utvikler ladesystemet. Ingenting går på kompromiss med sikkerheten.

«Zaptec vil aldri gå på kompromiss med sikkerheten. Vårt mål er at ingen brukere, biler eller materiell eiendom skal skades med vårt ladesystem»

Kurt Østrem, adm.dir. Zaptec

Størrelse og design

I Zaptec tar vi ikke snarveier når det gjelder sikkerheten, og velger derfor å tilpasse design med fokus på norske og europeiske standarder for sikkerhet. Våre ladestasjoner er utstyrt med blant annet automatiske sikringer, jordfeilvern og andre sikkerhetsanordninger som tar fysisk plass inne i ladestasjonen.

Pris og kvalitet

Vi lar oss ikke friste av å velge billigere komponenter av lavere kvalitet. I stedet er våre ladestasjoner utstyrt med kvalitetskomponenter og avanserte sikkerhetsanordninger som tåler mye strøm. Velger du Zaptec ladestasjon får du en lader med fokus på sikkerhet, kvalitet og design.

Risiko ved elbillading

Brann

Dersom installasjonen eller utstyr som brukes til lading ikke tåler belastningen kan brann oppstå.

Elektrisk sjokk

En ødelagt ladekabel eller bilfeil kan føre til kortslutning eller jordfeil.

Hva gjør Zaptec til et sikkert ladesystem?

AUTOMATSIKRINGER

Hvis det oppstår en overbelastningsfeil, sørger integrerte sikringer i Zaptec Pro ladestasjoner for at feilen løses lokalt i stedet for at hele ladeanlegget stanser.

3 x 40A sikringer beskytter ladekabel, ladestasjon og bil for overstrømmer og kortslutning. Feil blir tatt på lokalt nivå med riktig strømrating.

SIKKERHETSRELÉER

Våre ladestasjoner er utstyrt med kraftige relékontakter som sikrer brudd ved feil, og som gir isolasjon slik at eventuelle lynnedslag eller andre fenomener ikke fører til farlige spenninger på Type-2 kontakten.

INTEGRERT JORDFEILVERN

Ladestasjonens integrerte jordfeilbryter Type B sørger for at lading avbrytes og farlige situasjoner unngås dersom det oppstår en jordfeil på kjøretøy eller ladekabel.

Ladestasjonen utfører kalibrering og selvtest før hver ladesesjon. Jordfeilbryteren resettes automatisk ved å koble fra ladekontakten.

Wago flatkabel til Zaptec ladesystem for elbiler

WAGO FLATKABEL

Wago flatkabel er Zaptecs anbefalte løsning for infrastruktur. Den originale flatkabelinstallasjonen fra Wago er sertifisert med høyest mulig brannoppførselsklasse. Skulle det oppstå brann i en installasjon vil flatkabelen ikke generere giftig gass eller brennende dråper som kan være livstruende.

Tre sikkerhetsspørsmål du bør stille deg selv

1. Hvordan sikres hvert ladepunkt?

IEC 61851-1 og NEK 400 krever at hvert ladepunkt er sikret med riktig sikringsnivå med integrerte sikringer eller direkte forankoblet vern. Lastbalansering er i seg selv ikke en metode for overstrømsbeskyttlse.

2. Hvilken dokumentasjon foreligger for at ladestasjonen tåler 63A?

Leverandør av ladesystem bør kunne fremlegge sikkerhetsrapport på gjennomført testing i henhold IEC 61851-1.

3. Kan det legges frem CE-dokumentasjon?

CE-merket er produsentens måte å informere tilsynsmyndighetene om at de grunnleggende sikkerhetskravene er oppfylt.

Trygghetsgaranti

Å lade med Zaptec innebærer at du bruker et av de mest avanserte, best ytende og sikreste ladesystemene på markedet. Vi er sikre på at du blir fornøyd med ladesystemet ditt, og derfor gir vi deg trygghetsgaranti.

EKSTERNE LENKER:

Få tilbud

på elbillading i dag