Vi setter sikkerhet først

Zaptecs ladesystem er utviklet til å være det sikreste på markedet, fordi sikkerhet er vår høyeste prioritet i alt vi gjør. Alle løsninger og komponenter blir nøye utvalgt når vi utvikler ladere. Ingenting går på kompromiss med sikkerheten.

Vi lar oss ikke friste av å velge billigere komponenter av lavere kvalitet. I stedet er våre ladebokser utstyrt med kvalitetskomponenter og avanserte sikkerhetsfunksjoner. Velger du Zaptec får du en ladeboks med fokus på kvalitet og sikkerhet.

ladeboks Zaptec Pro_kvalitet og sikkerhet
Zaptec Tesla

Bekreftet sikkerhet med tredjepartstesting

Alle ladebokser fra Zaptec går gjennom ekstern testing for å bekrefte at laderne oppfyller alle sikkerhetskrav til IEC 61851-1. Denne testen utføres hos en anerkjent og uavhengig tredjepart, TÜV SÜD Product Service GmbH Laboratory München, Tyskland, som jobber med sikkerhetstester og godkjenninger. Sammendraget fra rapporten om Zaptec Pro fra TÜV SÜD er tilgjengelig for nedlastning.

Zaptec sikkerhet

Oppfyller krav til overbelastning

 

Hvis det oppstår en overbelastningsfeil, sørger integrerte sikringer i systemladeren Zaptec Pro for at feilen løses lokalt i stedet for at hele ladeanlegget stanser. Det minimerer konsekvensfeil, og ladeanlegget vil likevel fungere. Hjemmeladeren Zaptec Go er knyttet til husets sikringsskap med egen sikring.

Vi jobber proaktivt med IT-sikkerhet

 

I Zaptec jobber vi proaktivt med sikkerhet, også i skyen, for vi vet at elbillading har kritisk infrastruktur. Derfor sørger vi for å ha et eget team med bransjens fremste sikkerhetseksperter fra cybersikkerhetsselskapet Ivolve, som aktivt jobber med IT-sikkerhet i Zaptec.

Zaptec Lader bil

Driftssikker og fremtidsrettet

En lader fra Zaptec er laget for å vare. Du kan derfor være trygg på at du kan lade utendørs, uansett værforhold.  Zaptecs ladebokser kommer også med 5 års garanti.

Alle ladebokser fra Zaptec er koblet til Zaptecs egen skytjeneste Zaptec Portal med enten WiFi-tilkobling, 4G, eller kablet nett. Via skytjenesten får også ladeboksene jevnlige programvareoppdateringer, helt kostnadsfritt. Det garanterer deg som elbileier en driftssikker og fremtidsrettet ladeløsning, som kan følge elbilutviklingen og gi deg som forbruker en sømløs og samfunnsnyttig ladeopplevelse.

Lær mer om vår sikkerhetstilnærming her.

Zaptec elbillader trygg og sikker

Spørsmål og svar 

Hvorfor er sikkerhet Zaptecs høyeste prioritet?

Vårt mål er at ingen mennesker, biler eller eiendom skal bli skadet med våre ladere. Vårt ladesystem er utviklet til å være det sikreste på markedet, der alle løsninger og komponenter blir nøye utvalgt. Designet vårt er utviklet med bakgrunn i norske og europeiske standarder for sikkerhet, og våre ladere er utstyrt med automatiske sikringer, jordfeilvern og andre sikkerhetsløsninger for å sikre at brukerne alltid er trygge.

Vi lar oss ikke friste av å velge billigere komponenter av lavere kvalitet. I stedet er våre ladebokser utstyrt med kvalitetskomponenter og avanserte sikkerhetsfunksjoner. Hos oss går ingenting på kompromiss med sikkerheten. 

Hvorfor ble Zaptec Go kåret til markedets sikreste lader av NAF?

Hjemmeladeren Zaptec Go gikk av med seieren i NAFs sammenligning av elbilladere i 2022. Bakgrunnen er at ladeboksen oppfyller alle sikkerhetskrav fullt ut. På sikkerhetsfronten er Zaptec i testen den eneste leverandøren som har vist at alle krav til DC-overvåkingen er oppfylt. Les mer her: https://nye.naf.no/elbil/lading/test-av-ladeboks.  

Hvordan er jordfeilvernet satt opp og sikret i Zaptecs ladere?

Våre ladebokser er utstyrt med kraftige vern som sikrer brudd ved feil, og som gir isolasjon slik at eventuelle feil ikke fører til farlige spenninger på ladekabelen. Ladeboksens integrerte jordfeilvern sørger for at lading avbrytes og farlige situasjoner unngås dersom det oppstår en jordfeil på kjøretøy eller ladekabel. Ladeboksen utfører i tillegg kalibrering og selvtest før hver ladeøkt. Jordfeilvernet resettes automatisk ved å koble fra ladekontakten. Det finnes også flere interne temperatursensorer som overvåker interntemperatur og slår av lading om ladeboksen oppdager et problem. 

Zaptec Go har jordfeilvern i henhold til IEC 62955. 
Zaptec Pro har jordfeilvern type B i henhold til IEC EN 61008-1, og IEC EN 62423.  

Hvordan sikrer Zaptec at laderne tåler overspenning?

Overspenning kan skje ved for eksempel lynnedslag eller overspenning på linjen. Elektronikken i Zaptecs ladere er designet for å tåle overspenninger og er testet for dette hos uavhengig tredjepart.

Hvordan er sikkerheten testet i Zaptecs ladere?

Ladebokser fra Zaptec går gjennom testing eksternt for å bekrefte at laderne oppfyller alle sikkerhetskrav til IEC 61851-1. Ladeboksene møter også kravene til den nasjonale normen IEC EN 60364.

Hvilke standarder oppfyller Zaptecs ladere?

For fullstendig oversikt, se Decleration of Conformity (DoC) for Zaptec Pro og Zaptec Go. DoC er en europeisk samsvarserklæring. Det er vårt ansvar å fylle ut samsvarserklæringen. Og for å forsikre oss om at vi følger alle standardene, tester vi våre produkter hos en uavhengig tredjepart. Decleration of Conformity til EN 61851-1 har blitt testet av TÜV SÜD Product Service GmbH, Munich Laboratory.

For at et produkt skal kunne merkes med CE (et europeisk godkjent produkt), må det foreligge dokumentasjon på at standarden følges.

EKSTERNE LENKER:

Få tilbud på

elbillading i dag