Sameiet De Lille Grønne satser på elbillading for alle beboerne

Ved Lilleborg langs Akerselva i Oslo finner vi et flott og moderne sameie av navnet de «De Lille Grønne». Sameiet bestemte seg nylig for at elbil er fremtiden og ønsket å tilrettelegge for at alle deres beboere skulle få tilgang til elbillading i dag eller når det blir nødvendig i fremtiden.

Elektroentrepenøren Sønnico fikk jobben og valgte å bruke ZapCharger Pro ladesystem for å klargjøre for 384 antall elbilplasser. Sønnico har lang erfaring med installasjon av ladestasjoner og ønsker å være sentrale i det grønne skifte som pågår, derfor blir ladestasjoner et enda større satsningsområde fremover. Så langt har Sønnico montert og driftsatt 85 ladestasjoner i garasjen hos «Det Lille Grønne» og beboerne har fått pakkepris på etter installasjon av nye ladestasjoner. Dette er ladesystemet med flest ladestasjoner i drift så langt for Sønnico og selskapet ønsker å bruke installasjonen for å vise hvordan et ladesystem av høy kvalitet ser ut i større skala.

Vi ser det er en stor etterspørsel etter større ladesystem fra borettslag og spesielt etter skalerbare fremtidsrettede ladesystem som Zaptec representerer. Nå har vi også såpass god erfaring med prosjektering av ladesystemer at det går kort tid fra en befaring til installasjon er i drift. Erik Andre Andersen – Prosjektleder Sønnico

Finn din nærmeste forhandler ved å klikke her.

TEKNISK INFOMASJON

På Lilleborg er det tilgjengelig totalt 1000A TN i strøm på systemet som vil si at du her kan lade 384 elbiler tilfredsstillende på kun 5,5 timer! Ladesystemet har nå vært i drift i en lenger tidsperiode og gjennomsnittlig tilkoblingstid ligger så langt på over 14 timer på disse 85 ladestasjonene, hvor de da blir brukt kun 1% av tilgjengelig effekt på 1000A. Dette vil si at forutsatt dagens forbruksmønster fortsetter, kunne sameiet potensielt ha ladet over 750 elbiler med dagens tilgjengelige effekt.

Skulle flere elbiler koble seg til samtidig vil der være mulig å lade opp til 84 elbiler samtidig på 37km/t (7,36kW) eller opp til 30 stykk samtidig på 100km/t (21kW).

 

Vurderer ditt sameie eller borettslag elbillading? Klikk her for å laste ned vår brosjyre.

Relaterte artikler

Renault Norge velger Zaptec som sin ladeboks-aktør

Renault Norge velger Zaptec som sin ladeboks-aktør

Det er de strenge kravene til sikkerhet som gjør at Renault velger kun én ladeboks-aktør. -Vi ønsker å anbefale en ladeboks til våre kunder som vi kan gå gode for selv. Zaptec tikker av kravlisten vår, og det er blant annet de strenge kravene til sikkerhet som gjør at...

Få tilbud 

på ladeløsning i dag