Sameie Lervig Brygge Pluss: Fra dum til smart elbillading med Zaptec

Elbillading i borettslag og sameier er et høyst aktuelt tema. Stadig flere styremedlemmer må tilrettelegge for elbillading for sine beboere – på en trygg, smart og rettferdig måte.

Elbillading i borettslag/sameier med mange ladepunkter stiller høyere krav til sikkerhet, skalerbarhet og kapasitet enn enkel hjemmelading. Velger man en simpel ladeløsning, kan man fort oppleve at løsningen ikke holder mål etter hvert som flere beboere får elbil.

Det fikk Lervig Brygge Pluss erfare da de så seg nødt til å fjerne eksisterende ladepunkter, som ikke var skalerbare, til fordel for Zaptec ladesystem. Det eksklusive sameiet stod klar med egen resepsjon, treningsrom, fellesstue, bibliotek og andre fasiliteter i 2015.

 

 

Dagfinn Uthaug, styremedlem i eksklusive Lervig Brygge Pluss fikk Zaptec

Styremedlem Dagfinn Uthaug var med i anskaffelsen av ladesystem for Lervig Brygge Pluss.

Lading med stikkontakt var ikke skalerbart

Behovet for elbillading meldte seg for sameiet Lervig Brygge Pluss allerede når de flyttet inn. Samme år satte de opp ladepunkter tilknyttet hver sine små sikringsskap i garasjen.

Da vi hadde nådd ca. 10-12 elbiler for hvert sikringsskap, var det ikke mer strøm igjen til flere elbiler, forklarer styremedlem Dagfinn Uthaug, som var med i anskaffelsen av ladesystem for Lervig Brygge Pluss.

Dermed stod sameiet overfor to valg. De kunne beholde eksisterende løsning. Det ville i så fall innebære kostbar oppgradering av hovedsikringen for at anlegget skulle få nok strøm til elbillading. Alternativt kunne de gå for et smartere ladesystem tilrettelagt for større anlegg.

Les også: Elbillading i borettslag og sameie fra Zaptec

Etter å ha undersøkt markedet for ladeløsninger, endte de opp med nyanskaffelse av ladesystem fra Zaptec. Dermed kunne de bruke den strømmen de allerede hadde, og fordele den smart på alle brukerne av elbillading.

Nå har vi et veldig bra ladesystem som er lagt opp i skinner med flatkabel til alle garasjeplassene slik at alle kan få elbillading. Hver elbileier har hver sin lader. Totalt har vi 62 elbilladere montert, og Zaptecs software passer på å fordele strømmen mellom laderne slik at alle får ladet raskere, forteller Uthaug.

Les også: Ekspertene er enige: Boligselskaper bør investere i smarte ladeløsninger for elbil

Det eksklusive sameiet Lervig Brygge Pluss valgte et ladeanlegg fra Zaptec

Ladestasjonen Zaptec Pro er tilpasset elbillading i større anlegg.

Smart effektstyring gir lavere strømregning

Zaptecs skytjeneste Zaptec Portal er hjernen bak de smarte funksjonene i ladesystemet. Her kan installatører og installasjonseiere hele tiden overvåke, balansere og fordele strømmen på best mulig måte mellom ladestasjonene kostnadsfritt.

For Lervig Brygge Pluss gir effektstyring av ladesystemet i Zaptec Portal lavere strømregning.

Med effekttariffer opplevde vi å få en høy effekttopp om vinteren. Derfor har vi satt ned den totale tilgjengelige strømkrafttilgangen på vinterstid i Zaptec Portal. Fra oktober til mars når det er en effekttariff unngår vi effekttopper ved å begrense den tilgjengelige strømmen til elbillading. Det sparer oss for tusenvis av kroner i strømkostnader hvert år, forklarer Uthaug.

Lervig Brygge Pluss ved Dagfinn Uthaug fikk elbillading fra Zaptec installert av Rønning Elektro.

Dagfinn Uthaug og sameiet Lervig Brygge Pluss er fornøyd med det nye ladesystemet fra Zaptec.

Zaptec var et enkelt valg

Sameiet startet en anbudsprosess i forbindelse med anskaffelse av nytt ladesystem, og fikk tilbud fra flere leverandører.

Zaptec med Rønning Elektro som installatør var egentlig et ganske enkelt valg, som vi ikke angrer et sekund på. Hele prosessen fra befaring og prosjektering til installasjon ble gjennomført veldig godt, sier Uthaug.

Les også: Rønning Elektro deler sine erfaringer med Zaptec sitt ladesystem

Han trekker også frem drift og support av ladesystemet.

Vi har en dedikert kontaktperson i Zaptec og Rønning hvis det skulle være noe. Alt i alt er vi både i styresammenheng og sameiet veldig fornøyd med valget.

Om tips og råd rundt valg av løsning for elbillading sier Uthaug:

 Det er viktig å bruke tid på å høste andres erfaringer. Det kan gi mye lærdom til ditt sameie eller borettslag. Selv kontaktet vi flere boligselskaper som allerede hadde gått til anskaffelse av elbillading for sine beboere. Tilbakemeldingene vi fikk var entydige. De bekreftet at det er viktig å satse på et smart og fremtidssikret ladesystem som sikrer alle beboere elbillading på en trygg og rettferdig måte. For vår del krysset Zaptec av alle boksene.

Les også: NYHET! Vi lanserer ny oppgradert versjon av vår markedsledende ladestasjon for store ladesystem

Relaterte artikler

Renault Norge velger Zaptec som sin ladeboks-aktør

Renault Norge velger Zaptec som sin ladeboks-aktør

Det er de strenge kravene til sikkerhet som gjør at Renault velger kun én ladeboks-aktør. -Vi ønsker å anbefale en ladeboks til våre kunder som vi kan gå gode for selv. Zaptec tikker av kravlisten vår, og det er blant annet de strenge kravene til sikkerhet som gjør at...

Få tilbud 

på ladeløsning i dag