Ryker hovedsikringen når du lader elbilen og lager middag samtidig?

mar 5, 2019 | Elbillading, Nyheter

Er du bekymret for om hovedsikringen vil ryke når du plugger i elbilen?

Belastningen på hovedsikringen varierer fra time til time, fra hverdag til helg og fra årstid til årstid. Både for eneboliger og bygg med større parkeringsanlegg kan det være en utfordring å få nok strøm til tradisjonelle elbilladere. Dette er fordi hovedsikringen ikke er dimensjonert for å tåle at alt som går på strøm i huset, står på samtidig – akkurat som veiene ikke er dimensjonert for at alle skal kjøre bil på samme tidspunkt, eller internettkapasiteten ikke er dimensjonert for at alle brukere skal kunne strømme video samtidig. Det vil stoppe opp.

 

Dette gjelder for hovedsikringen også. Og som for de andre eksemplene gjelder det å spre ut belastningen over tid, for det er alltid tider på døgnet med bedre kapasitet.

 

En smart ladestasjon kan tilpasse seg husets strømforbruk

For å kunne spre belastningen på hovedsikringen trenger ladestasjonen din å vite hvor mye ledig kapasitet det er. Så kan den lade med det som er tilgjengelig – ikke for mye, og ikke for lite. Ladingen tilpasses strømforbruket – hele tiden. Matlagingen kan ikke vente, men å la elbilen lade med litt mindre effekt i en begrenset periode går normalt helt greit. Med en ladestasjon som støtter sikringsvern, vil ladestasjonen hele tiden være oppdatert på hvor mye strøm den kan gi til bilen uten å overbelaste hovedsikringen.

 

Samme prinsippet gjelder uansett om det er en husholdning med én til to ladestasjoner eller et bygg med 100 ladestasjoner. Et moderne ladesystem som kjenner den tilgjengelige kapasiteten, kan hele tiden fordele den til de ladestasjonene som er i bruk. Det gir mye strøm til noen få eller mindre strøm til flere, uten at sikringen går.

Og enda har vi ikke kommet inn på temaet effektbasert tariff.

 

Nyhet!

Spar kostnader og tilpass ladingen til strømforbruket med ZAPTEC PREMIUM

ZAPTEC PREMIUM er en tilleggstjeneste til 39kr måneden, sammen med din nye ladestasjon får du enda flere smarte tjenester for lading hjemme. Inkludert i abonnementstjenesten får du Smart økomodus og Sikringsvern.