Planer om elbilferie i Danmark? Slik lader du

Elbilferie er en populær ferieform, og stadig flere velger å oppleve Danmark på denne måten. Gjerne ikke så rart, for du kan kjøre i ditt eget tempo, oppleve flott natur og arkitektur, og ta impulsive stopp dersom du får lyst på en rød pølse eller et wienerbrød. Men før du krysser grensen, bør du tenke litt over lademulighetene. Her får du en liten innføring i hvordan du lader i Danmark.

Photo by Silvan Schuppisser on Unsplash

Det første du må gjøre er å få deg en oversikt over ladestasjonene på veien. Planlegg kjøreruten grundig på forhånd slik at du sparer tid, og unngår unødvendig stress. Elbilforeningens app, ElbilAppen, har ladekart og ruteplanlegger med oversikt over ladestasjoner i hele Europa, mens appen Spirii Go gir oversikt over ladestasjoner i Danmark.

Spirii Go for Android
Spirii Go for Ios

Ladeoperatører i Danmark
Som i Norge, finnes det mange ulike ladeoperatører i Danmark som du kan benytte deg av, og disse  opererer med ulike betalingsløsninger. Noen krever at du bestiller ladebrikke/ladekort på forhånd, mens andre har egne appløsninger. De fleste ladepunktene i Danmark er i all hovedsak knyttet opp mot to ladeoperatører; Clever eller E.ON. Du kan registrere Elbilforeningens ladebrikke for bruk på E.ON sine ladestasjoner eller bruke E.ON sin egen ladebrikke eller app. Clevers ladenettverk tilbyr både normallading og hurtiglading. For å få tilgang til Clevers hurtigladestasjoner i Danmark, må du forhåndskjøpe lading med SMS på Clevers nettsider.

Ta med egne ladekabler
Dersom det er fullt på ladestasjonene, kan det være lademuligheter på fasiliteter som for eksempel kjøpesentre eller parkeringsanlegg. Mange hoteller tilbyr også lading til sine gjester, men husk å ta med egen kabel til saktelading (stikkontakt) og normallading (Type 2).

Pakk elbilen smart til Danmarksferien
Når du skal ut på langtur, må bagasjen pakkes på en gjennomtenkt måte i elbilen. Ha i bakhodet at en tung bil har høyere energiforbruk, noe som vil ha innvirkning på rekkevidden. Unngå unødvendig bagasje, og fordel vekten smart ved å legge det tyngste nederst i bilen. Antall passasjerer vil også ha betydning for bilens vekt og rekkevidde.

Når alt dette er på plass, er det bare å ønske god tur til Danmark!

Relaterte artikler

Slik kjører du økonomisk

Ved å kjøre økonomisk, sparer du ikke bare penger, men du blir også belønnet med lenger rekkevidde. Slik blir du en smartere elbilsjåfør. Ha en pen kjørestil Økonomisk kjøring blir også kalt Eco driving, og handler om å tilegne seg nye kjørevaner for å redusere...

Slik pakker du bilen på en trygg måte

Det er mye bagasje som skal være med når familien drar på elbilferie, så sørg for at bilen er pakket trygt og forsvarlig. Løse gjenstander kan nemlig være livsfarlige ved en bråstopp. Her er våre tips for å gjøre bilturen tryggest mulig. Få oversikt og legg en plan...

Få tilbud 

på ladeløsning i dag