Økt elbilmarked i Sverige ga lønnsom og sterk tilvekst det første hele driftsåret.

4. mai 2021

Zaptec er et ungt norsk teknologiselskap som på kort tid har blitt ledende innen smarte ladesystemer for elbiler. I 2019 etablerte Zaptecs datterselskaper seg på det svenske markedet, og det har vist seg å være en suksesshistorie.

Zaptec har på kort tid blitt en etablert aktør i Sverige, og har sterk vekst i salget. I 2020, det første fulle driftsåret, var det 20 MSEK i omsetning og et positivt resultat på 1,4 MSEK for Zaptec Sverige. Dette viser at det er stort behov for grønne ladeløsninger for en elektrisk transportsektor i Sverige.

Vi er stolte over å kunne rapportere om sterk salgsvekst med positive resultater for Zaptec i Sverige, til tross for et utfordrende pandemiår. 2020 har gitt oss bevis på at vi har en robust forretningsmodell, virkelig gode produkter og ikke minst en kompetent organisasjon, sier Anna-Karin Andersen, administrerende direktør for Zaptec i Sverige.

Fredrik Hegland, Ladeekspert i Zaptec

Anna-Karin Andersen,
Daglig leder i Zaptec Sweden

sharon-christina-rorvik-UwpNIpkyMUc-unsplash

Salgsveksten for Zaptec Sverige har fortsatt i 2021. I løpet av den første måneden i 2021 solgte selskapet nesten ti ganger flere ladestasjoner enn i hele 2019. En av drivkreftene er veksten i antall oppladbare biler på det svenske markedet.

Zaptec ser positivt på den store veksten i antall oppladbare biler i Sverige generelt, noe som innebærer mer miljøvennlig reising. Det er selvfølgelig spesielt gledelig at Zaptec kan være en pådriver for energieffektiv lading av disse bilene også, sier Anders Thingbø, konsernsjef i Zaptec. 

Les mer: Zaptec etableres i Sverige

Zaptec Sverige er klar for videre vekst, sammen med sine partnere. I løpet av det siste året har 22 forhandlere blitt til drøyt 120, og forhandlernettverket fortsetter å vokse. Dette gjør investeringer i elbilladere betydelig mer tilgjengelig.

For oss i Zaptec er forhandlerne våre ekstremt viktige. Tett samarbeid betyr at vi vokser sammen, noe som er en viktig grunn til at vi har hatt så god vekst. Det gjør også at du kan lade bilen din med Zaptec nesten uansett hvor du bor i Sverige, avslutter Anna-Karin Andersen.

Om Zaptec

Zaptec ble opprettet på vestkysten av Norge og er et raskt voksende grønt teknologiselskap som spesialiserer seg på smarte ladesystemer for elbiler. På bare noen få år har Zaptecs teknologi blitt omfavnet av en betydelig andel elbilbrukere, noe som gir selskapet en ledende posisjon i hjemmemarkedet. Som markedsleder i et land som allerede er ledende innen utvikling av grønn mobil infrastruktur, strekker Zaptecs ambisjoner seg utenfor Norges grenser, og de etablerer seg nå i utenlandske markeder – fra Europa til USA. Zaptec Sveriges juridiske navn er ZAPEV Charging Solutions AB.

Relaterade artiklar

Relaterte artikler

Tibber om nytt Zaptec-samarbeid: -En no-brainer

Tibber om nytt Zaptec-samarbeid: -En no-brainer

Nå kan du lade smart, og til en billigere penge. - Det er vinn-vinn nå som vi går mot en kald vinter, sier administrerende direktør Anders Thingbø. Det er den smarte ladeboksen for eneboliger, Zaptec Go, som får full integrasjon mot Tibbers app for strømsparing. -...

Red Dot Award 2021: Zaptec vinner pris for beste merkevaredesign

Red Dot Award 2021: Zaptec vinner pris for beste merkevaredesign

Zaptec får internasjonal anerkjennelse for nytt, norsk kommunikasjonsdesign -Denne internasjonale anerkjennelsen hjelper oss å vise verden hvordan fremtidens lading for elbiler fungerer, sier Brand Manager Helga Tjelta Mørk. Hele Zaptec ble vurdert etter rebranding av...

Få erbjudande

på ladeløsning

Få tilbud 

på ladeløsning i dag