Ny prototype muliggjør sømløs lading, uten app og kortbetaling på stedet

Zaptec har investert 5 millioner NOK i software-selskapet Switch, som programmerer fremtidens sømløse ladeopplevelse – uten kortbetaling og apper. – Vi gjør grep for å sørge for fremtidssikre ladere, sier konsernsjefen.

-Forestill deg å lade på ladestasjoner, uten å bruke app, men likevel ha en automatisk betaling. Det er Plug&Charge-teknologi, sier Zaptecs konsernsjef Peter Bardenfleth-Hansen.

Det er elbilutviklingen som avgjør hvilke biler som har Plug&Charge-teknologi. Og flere elbiler oppdaterer nå programvaren sin for å tilby Plug&Charge-lading til sine eiere. Software-teknologien er en internasjonal standard som innebærer en kommunikasjonsbro, mellom bil og ladestasjon. I fremtiden kan dette også bety mellomlagring av strøm, slik at bilen kan gi strøm til for eksempel hus – også kalt Vehicle to grid (V2G).

Systemladeren Zaptec Pro har hatt teknologien innebygget i maskinvaren i to år, noe som betyr at alle systemanlegg fra Zaptec fra de siste to år kan få vekket teknologien til live, når elbilutviklingen støtter den moderne ladeformen.

Zaptecs konsernsjef er trygg på at dette er fremtiden:

-Dette er et skritt mot en sømløs ladeopplevelse for kommende elbileiere. Systemladeren Zaptec Pro har i flere år vært i forkant når det kommer til kvalitet og sikkerhet innenfor ladeinfrastruktur, og denne siste nye software-prototypen viser at Zaptec Pro fremdeles er det mest fremtidssikre produktet på markedet.

Den nye kommunikasjonsbroen gjør Zaptecs systemlader til en av de første AC-laderne i verden som beviser full Plug&Charge-funksjonalitet med ladestandard ISO 15118.

Relaterte artikler

Få tilbud 

på ladeløsning i dag