Norsk teknologi gir raskere og billigere hjemmelading

22. 07. 2020

Unik ladeteknologi utviklet av norske ingeniører gjør hjemmeladeren Zaptec Home i stand til å lade inntil 10 ganger raskere og gi lavere strømregning.

Zaptec Home er en avansert norskutviklet ladestasjon tilpasset spesifikt for hjemmelading i enebolig og fritidsbolig. Den tilpasser seg husets strømforbruk, og reduserer strømkostnadene. Teknologiselskapet Zaptec tilbyr også ladeløsninger for større parkeringsplasser i for eksempel borettslag/sameier og bedrifter.

Kjøper du Zaptec Home, skal dette være synonymt med vår visjon om den smarteste, raskeste og tryggeste ladingen på markedet, sier teknologidirektør Knut Braut i Zaptec.

Han trekker også frem følgende gunstige fordeler med den innovative hjemmeladeren:

 • Topp kvalitet med 5 års garanti
 • Lading når strømmen er billigst
 • Opptil 10 ganger raskere lading
 • Passer til alle elbiler
 • Programvareoppdateringer over internett
 • Norsk ladeteknologi tilpasset norske forhold
Knut Braut og Anders Thingbø i Zaptec
«Å lade med Zaptec innebærer at du bruker et av de mest avanserte, best ytende og sikreste ladesystemene på markedet», sier administrerende direktør Anders Thingbø (t.h.) sammen med teknologidirektør Knut Braut i Zaptec.

En fremtidssikker løsning

Zaptecs hjemmelader er utviklet for å passe til alle typer elbiler – enten det er Tesla, Nissan, Volkswagen eller Jaguar. Du trenger med andre ord, ikke bytte ladestasjon når du bytter bil.

Det er også enkelt å utvide med en eller to ekstra ladestasjoner slik at du kan lade inntil tre elbiler samtidig. Det er perfekt for blant annet familier som har mer enn én elbil.

Ladestasjonen er tilkoblet internett via WiFi og 4G-mobilnett innebygd i laderen, og mottar stadig nye programvareoppdateringer med ny funksjonalitet. Det betyr at din private ladestasjon kan tilpasses dine behov også i fremtiden. For eksempel lanserte Zaptec nylig en programvareoppdatering som gjør at enkelte nye bilmodeller kan lade opptil 50% raskere.

Zaptecs produkter er designet, utviklet og produsert i Norge.

Topp kvalitet med 5 års garanti

Ladestasjonen er utstyrt med kvalitetskomponenter og avanserte sikkerhetsanordninger som tåler mye strøm over lengre tid. Zaptec Home er en robust løsning som er bygget for å vare. Derfor leveres laderen hele 5 års garanti.

For eksempel er ladestasjonen utstyrt med jordfeilbryter Type B, som sørger for at ladingen automatisk avbrytes dersom det oppstår en jordfeil på elbilen eller ladekabelen. På den måten unngår man at farlige situasjoner kan oppstå.

I Zaptec er sikkerhet vår høyeste prioritet i alt vi gjør. Alle løsninger og komponenter blir nøye utvalgt når vi utvikler ladesystemet. Vi vil aldri gå på kompromiss med sikkerheten. Vårt mål er at ingen brukere, biler eller materiell eiendom skal skades med våre ladeløsninger, forklarer Thingbø.

 

Lad når strømmen er billigst

Fra mobilen eller PCen kan du aktivere «øko-modus» på ladingen. Da velger du når du ønsker bilen ferdig ladet neste dag, og så finner ladestasjonen automatisk det billigste tidspunktet for å starte ladingen. På den måten blir strømregningen lavest mulig med elbillading.

Zaptec mobilapp for elbillading
Fra mobilen får du oversikt over ladefart og ladehistorikk. Du kan også utsette ladingen til når strømmen er billigst.

Du kan også tilpasse ladingen etter strømforbruket hjemme. Zaptec Home kan «snakke» med strømmåleren i huset, og automatisk justere ladefarten etter husets forbruk. Når du bruker lite strøm i huset, vil ladestasjonen tildele mer strøm til elbillading – og omvendt. Det betyr at hovedsikringen aldri vil ryke som følge av elbillading, uansett hvor mye som måtte stå på av komfyr, oppvarming, tørketrommel og lignende.

Våre kunder er kjempefornøyde med ladeløsningen. De får ladet bilen når strømmen er billigst, og ladehastigheten styres automatisk slik at de ikke trenger å bekymre seg for at sikringen går. Alt dette skjer av seg selv uten at de trenger å tenke på noe, forteller Braut.

Ved å la Zaptec Home justere ladefarten avhengig av husets forbruk kan du potensielt spare flere tusen kroner i året når effekttariffer innføres for norske strømkunder. Teknologidirektøren forklarer:

Siden Zaptec Home kan begrense ladehastigheten, og dermed husets maksforbruk, kan man unngå effekttopper. Disse effekttoppene kan potensielt utgjøre flere tusen kroner hvert år for en vanlig husholdning.

Les også: Med denne pluggen lades elbilen smartere

Opptil 10 ganger raskere lading

Ladestasjonen har en øvre ladeeffekt på 22 kilowatt, som sikrer deg maks ladehastighet ut fra kapasiteten på strømnettet og hastigheten elbilen kan lades med.

Med en ladefart på 22 kilowatt kan du lade elbilen opp til en kjørelengde på hele 110 kilometer i løpet av én time. Det tilsvarer 10 ganger raskere lading enn ved stikkontakt.

De fleste nye elbiler i dag kan typisk lades inntil 6,6-11 kilowatt. Men denne maksgrensen økes stadig etter hvert som bilprodusentene lanserer nye bilmodeller. Med en kraftig 22 kW-ladestasjon slipper du å bytte lader neste gang du kjøper ny elbil med raskere ladefart.

Zaptec Home hjemmelader for enebolig og fritidsbolig
Hjemmeladeren Zaptec Home kan gi deg inntil 10 ganger raskere lading og lavere strømregning.

Norsk teknologi for norske forhold

Zaptec Home er «kortreist» grønn teknologi. Laderen er i likhet med alle Zaptecs produkter, designet, utviklet og produsert i Norge. Selskapets hovedkontor ligger i Stavanger, mens laderne produseres hos Westcontrol på Tau i Rogaland.

Zaptec Home er utviklet for norske forhold. Snø, sludd, is og regn. Det norske klimaet er røft, og ladestasjonene som skal stå utendørs, må tåle barske forhold. Zaptecs elbilladere er utviklet etter norske og internasjonale kvalitetskrav, og egner seg særlig til våre klimatiske forhold og nordmenns bilbruk.

 

Tilgjengelig via 400 forhandlere

Zaptec Home kan kjøpes fra over 400 sertifiserte el-installatører som er dyktige på elbillading.

Laderen leveres ferdig montert fra kr 15.990,- og inkluderer:

 • Zaptec Home ladestasjon
 • Smartpluggen Zaptec APM
 • Gratis Premium-abonnement ut 2021
 • Gratis 4G LTE-M tom. september 2021
 • Installasjon fra sertifisert installatør

 

Relaterte artikler

Få tilbud 

på ladeløsning i dag