En lader, to ladere, tre ladere, hundre ladere. Zaptec Pro er et fleksibelt ladesystem med patentert dynamisk fasebalansering, som betyr at du utnytter strømmen bedre og kan lade flere biler samtidig. Ønsker du å legge til flere ladestasjoner i fremtiden, kan du gjøre det uten å måtte betale store summer for oppgraderinger av strømnettet.  

Hvorfor velge ladestasjoner fra Zaptec? 

Zaptec Pro har dynamisk last- og fasebalansering, som betyr at du utnytter den tilgjengelige strømmen bedre sammenlignet med tradisjonelle ladesystemer. Det gir en sømløs fordeling av strøm mellom alle biler, uten å overbelaste anlegget. Vårt system sikrer en effektiv og rettferdig ladeopplevelse for brukerne – uansett hvor mange de er.

Patentert ladeteknologi

Zaptec Pro har dynamisk fasebalansering, et unikt patent som sikrer at strømmen utnyttes bedre, og at alle får lade bilen mer effektivt, uten å måtte betale for strømoppgraderinger til bygget. Når du kombinerer fasebalansering med lastbalansering, sørger du for at elbilladingen tilpasses byggets øvrige strømforbruk.

Fleksibilitet uten ekstra kostnader

Det er vanskelig å vite nøyaktig hvordan fremtidens ladebehov ser ut. Start gjerne med fem ladere, og vit at du enkelt kan utvide med 5, 10, 15, 30, 40 ladestasjoner på et senere tidspunkt, uten store og kostbare inngrep. Enten det skjer om ett, tre eller ti år.

Et kvalitetsprodukt

Zaptec Pro står for kvalitet og sikkerhet, med integrert sikring som hele tiden overvåker produktet med innebygde sensorer som måler temperatur, overstrøm, reststrøm og fukt. Produktet har gjennomgått ekstern testing for å bekrefte at den oppfyller alle sikkerhetskrav til IEC 61851-1 og IEC 60364, og kommer med fem års garanti.

MID-sertifisert nøyaktighet

Vit at bilen mottar nøyaktig den mengden strøm du betaler for. Zaptec Pro (MID) er utstyrt med et egenutviklet, innebygd måleinstrument som følger EUs Measuring Instruments Directive (MID). Fra displayet i ladestasjonen kan du også følge med på hvor mye strøm som er brukt i hver ladeøkt.

MID-sertifiserte ladestasjoner er et krav i flere europeiske land. I andre markeder er det foreløpig valgfritt, men allikevel et kvalitetsstempel og en fordel.  

Se alle detaljene
 • Betal kun for strømmen du bruker  
 • Hver lader er utstyrt med en innebygd energimåler  
 • Kraftig ladestasjon – lad med opptil 22 kW, som er den høyeste effekten du kan få med AC-lading.  
 • Reduser strømregningen for deg personlig eller hele bygget ved å unngå høyere nettleie med Zaptec Sense (lenke) 
 • Tilgangsstyring. Kontroller enkelt hvem som benytter seg av laderen. 
 • Trådløse oppdateringer betyr at produktet ditt blir bedre med tiden.  
 • Fem års garanti. Lang levetid med norskdesignet produkt.  
 • Minimalt med vedlikehold. Tilkoblet internett med WiFi, 4G eller kabeltilkobling (PLC), som gjør at feilsøking og oppgraderinger kan fjernstyres, vanligvis uten behov for elektriker.  
 • Zaptec Pro er utviklet for norske forhold, med kvalitetskomponenter og avanserte sikkerhetsanordninger som tåler mye strøm.

For deg som liker tekniske detaljer

Sikkerhet
 • Reststrømsdetektor: Type B. Og integrert sikring med sikkerhetsgodkjenning fra en uavhengig tredjepart.  
 • Forbedret elektrisk sikkerhet ved hjelp av et firepolet sikkerhetsrelé med mer enn 3 mm kontaktgap og sertifisert i samsvar med IEC 62955 og IEC 62423. 
 • Innebygd 40 A MCB sørger for økt oppetid for hele installasjonen, ettersom eventuelle feil holdes lokalt i den enkelte laderen. 
 • Innebygde 40 A MCB som beskytter mot kortslutning og overbelastning og minimerer funksjonsavbrudd som følge av defekte ladekabler.
Tilkobling
 • PLC-nettverket (Power Line Communication) sørger for enkel internettilgang i tilfeller der 4G eller WiFi ikke er tilgjengelig. 
 • Med PLC-nettverk får man pålitelig og sikker kommunikasjon – uten å måtte investere i egne nettverkskabler. 
 • 4G gir enkel internettilgang for utendørs ladestasjoner. Ingen ytterligere maskinvare kreves. 
 • Du kan benytte deg av eksisterende WiFi-infrastruktur. 
 • Sky-tilkobling gjør at du alltid er oppdatert med nyeste programvare, og får se ladeøkter i Zaptec Portal.
Integrasjon

Tilkobling til Zaptec er tilgjengelig i vårt åpne API og sky-til-sky OCPP 1,6J-protokollen.

Kvalitetsprodukt fra Norge
 • Kabinettet er ventilert, slik at man unngår fuktinntrengning som ellers kunne redusert produktets levetid. 
 • Innebygd temperatur- og fuktighetsovervåking med automatisk lockout som ivaretar sikkerheten.
Dynamisk fasefordeling

Zaptec Pro kan veksle automatisk mellom 1- og 3-faset lading. I tillegg kan man velge hvilken fase som skal lades ved 1-faset lading.

Dynamisk lastbalansering

Med Zaptec Sense kan du også lastbalansere forbruket etter strømforbruket i bygningen som helhet.

Frakoblede funksjoner

Statisk strømfordeling, RFID-synkronisering og ladelogg er tilgjengelig dersom internettforbindelsen svikter.

Fleksibel installasjon
 • Modularitet, flere monteringsmuligheter og bakplate gir fleksibel adgang til å legge til ladere. 
 • Redusert infrastrukturbehov med færre kabler, som gjør installasjonen billigere.
Brukervennlig

Få tilgang til og administrer installasjonen eksternt via Zaptec Portal og Zaptec-appen. Eventuelle utfordringer kan løses eksternt av kundeservice, uten at elektriker må ut på stedet.

ISO15118
 • Har støtte for ulike brukstilfeller og smartlading i henhold til ISO 15118-protokollen (Veikjøretøyer – Kommunikasjonsgrensesnitt mellom kjøretøy og strømnett). 
 • Zaptec Pro er en del av et programvareøkosystem med støtte for fremtidige integrasjoner og funksjoner, som forbedret laststyring, tariffkontroller og sikkerhetsoppdateringer.

Produktinformasjon

EU-samsvarserklæring
Zaptec Pro Front

Zaptec og sikkerhetskrav

Våre ladebokser oppfyller alle sikkerhetskrav knyttet til produkt- og installasjonsstandarder. Les dokumentasjonen og finn ut mer om ladernes viktigste sikkerhetsfunksjoner.
Zaptec ladekabel

Tilleggsprodukter

Få tilbud på

elbillading i dag