Ladestasjon: Det trygge valget når du skal lade elbilen hjemme

jan 23, 2019 | Elbillading, Hjemmelading, Nyheter

Lader du elbilen i stikkontakt risikerer du lang ladetid, mindre trygghet og overbelastning av el-anlegget. Derfor investerer stadig flere nordmenn nå i en smart ladestasjon til hjemmet.

Ved årsskiftet rullet over 200.000 elbiler rundt på norske veier. Kampen om offentlige ladestasjoner tilspisser seg, og utbyggere og byplanleggere må sette inn et ekstra gir for å holde tritt med utviklingen.

Ett sted du derimot alltid kan være trygg på at du finner et ledig sted å plugge inn ladekabelen er hjemme på din egen tomt.

Men er det elektriske anlegget ditt lagt til rette for lading av elbil?

Invester i familiens trygghet og sikkerhet

Det er nemlig ikke slik at du bare kan plugge elbilen i nærmeste stikkontakt og håpe på det beste. Dersom ikke elanlegget ditt er tilpasset bruken kan ladingen være farlig, fordi feilbruk kan slite på kontakten og overbelaste strømnettet i boligen.

 – Likevel velger mange fremdeles å lade elbilen ved hjelp av en skjøteledning koblet i en stikkontakt, kommenterer Forretningsutvikler Fredrik Lima i ZAPTEC.

Nå håper han at enda flere elbileiere vil investere i familiens trygghet og sikkerhet, og bytte ut stikkontakten med en privat ladestasjon.

– Smarte ladestasjoner som ZAPTEC HOME regulerer seg automatisk etter den tilgjengelige effekten, basert på hvor mye strøm boligen bruker akkurat der og da. Dette forhindrer at det elektriske anlegget overbelastes, noe som i beste fall kan gjøre at sikringen går og i verste fall kan føre til brann, forklarer han.

«Du kan enten montere en vanlig strømkurs utelukkende for lading av elbil, eller investere i en skikkelig ladeboks. Sistnevnte er den klart beste løsningen.»
– fra nettsidene til Norges Automobil-Forbund (NAF)

Les mer om sikkerhet ved lading ved å klikke her

 

Senker strømkostnadene og øker boligens verdi

ZAPTEC HOME tilbyr også en smart økonomimodus som følger med på utviklingen i strømprisene, og sørger for å lade bilen når prisene er lave.

 – Det er ikke lenge til effekttariffer på strøm introduseres i privatmarkedet, og da vil en smart ladestasjon med økomodus kunne utgjøre en betydelig forskjell på strømregningen, fastslår Lima.

– I tillegg er det viktig å huske på at en ladestasjon er en investering i boligens verdi, tilføyer han.

En smartere ladestasjon

ZAPTEC HOME er en ny og smartere ladestasjon, utviklet og designet spesifikt for eneboliger, tomannsboliger, rekkehus, hytter og feriehus. Foruten å tilpasse seg strømforbruket, redusere strømkostnadene og ivareta din families trygghet og sikkerhet, har vår innovative hjemmelader en rekke andre gunstige fordeler:

 

  • Opp til 10 ganger raskere lading
    ZAPTEC HOME har en øvre ladeeffekt på 22 kilowatt, og lar deg lade opp til en kjørelengde på 100 kilometer i løpet av kun en time. Ved maksimal effekt lades bilen ti ganger raskere enn i en stikkontakt.

 

  • Alltid på nett, alltid oppdatert
    Ladestasjonen er tilkoblet internett, og vil kunne oppdateres når ny programvare og funksjonalitet introduseres. Det betyr at din private ladestasjon kan tilpasses dine behov også i fremtiden.

 

  • Bytt elbil uten bekymring
    ZAPTEC HOME er designet for å passe alle typer elbiler. Du trenger med andre ord ikke å skifte ut eller oppgradere ladestasjonen din neste gang du skal bytte elbil. Dermed står du fritt til å velge akkurat det bilmerket, og den modellen, du virkelig har lyst på.

Har du flere spørsmål rundt elbillading? Da kan du kontakte kundeservice her.

 

ZAPTEC HOME ble lansert den 16. januar i år. Ladestasjonen er utviklet og produsert i Norge, og kombinerer førsteklasses funksjonalitet og byggekvalitet med en målrettet miljøvennlig profil.

Relaterte artikler

Norsk teknologi gir raskere og billigere hjemmelading

Norsk teknologi gir raskere og billigere hjemmelading

Unik ladeteknologi utviklet av norske ingeniører gjør hjemmeladeren ZAPTEC Home i stand til å lade inntil 10 ganger raskere og gi lavere strømregning. ZAPTEC Home er en avansert norskutviklet ladestasjon tilpasset spesifikt for hjemmelading i enebolig og fritidsbolig....

Med denne pluggen lades elbilen smartere

Med denne pluggen lades elbilen smartere

Ved å kombinere smarte ladestasjoner og AMS-måleverdier med avanserte skytjenester, gjør ZAPTEC det mulig å lade elbilen raskere og billigere. ZAPTEC er et norsk teknologiselskap som utvikler og produserer ladestasjoner og programvare for lading av elbiler. Den siste...

ZAPTEC gir trygg og smart elbillading

ZAPTEC gir trygg og smart elbillading

Det finnes i dag veldig mange aktører i markedet for elbilladere, og det dukker stadig opp nye. Et kjapt Google-søk viser 14 ulike leverandører av ladere, og de fleste har flere modeller å velge mellom. For å kunne velge riktig elbillader er det essensielt å først...

NYHET! ZAPTEC HOME – Smart hjemmelading av elbil

NYHET! ZAPTEC HOME – Smart hjemmelading av elbil

ZAPTEC lanserer smart norsk hjemmelader for elbil ZAPTEC HOME er en ny og sofistikert ladestasjon beregnet for privat garasje eller biloppstillingsplass. Den gir deg frihet til å lade når det passer deg. ZAPTEC har på kort tid har blitt verdensledende på smarte...

FÅ TILBUD PÅ SMART ELBILLADING

kontakt ossfinn forhandler