Ladeklar og ZAPTEC inngår samarbeid for å levere ladeanlegg til nybygg

mar 26, 2020 | 2019

Det ferske samarbeidet mellom Ladeklar og ZAPTEC gjør det enklere for elbileiere i nybygg å få installert en fleksibel og toppmoderne ladeløsning uten store investeringer.

For å møte den raskt økende elbilbestanden i Norge blir det stadig viktigere med mulighet for elbillading i borrettslag og nye byggeprosjekter. Ladeklar og ZAPTEC inngår partnerskap for å levere en helhetlig abonnementsløsning for lading til beboere. Man får tilgang til en smart ladeløsning, reduserer kostnaden ved lading og har stor fleksibilitet ved å kunne opp- og nedskalere antall aktive ladeplasser i borrettslaget. Slik vil ladesystemet alltid være tilpasset dagens og fremtidens behov for lading av elbiler.

Helt enkelt går modellen ut på at beboerne leier ladestasjoner og infrastruktur av Ladeklar og betaler en fast sum i måneden. Da får man tilgang på markedets smarteste ladestasjon fra ZAPTEC.

Et av sameiene som bruker ladeløsningen til Ladeklar og ZAPTEC er Kjørbokollen, hvor styreleder Homan Randarzan sier følgende om løsningen:   

Ladeklar og ZAPTEC har løst vår største utfordring. Vi ønsket oss en ladeløsning, men var ikke klare for å ta kostnaden med ny infrastruktur. Både styret og beboere er veldig fornøyde med installasjonsprosessen og produktet, og når kun de som har behov for lading må betale, så blir alle fornøyde!

Les også: ZAPTECs løsninger for elbillading i borettslag og sameier

De to selskapene har viktig erfaring fra lading i eksisterende bygninger, og det er enkelt å ta med seg læringen videre til nye byggeprosjekter. Ladeløsningen gjør det enkelt å planlegge og dimensjonere for elbillading før behovet melder seg. Det installeres felles infrastruktur dimensjonert for at alle beboerne skal kunne lade. Deretter installeres det ZAPTEC ladestasjoner etter hvert som hver beboer får elbil og tegner abonnement. Det blir en totalpakke hvor eksisterende elbileiere kan starte lading ved overtagelse, og de som kjøper elbil senere enkelt får lader når det blir aktuelt.

Les også: Ekspertene er enige: Boligselskaper bør investere i smarte ladeløsninger for elbil

For Ladeklar er det viktig å kunne tilby beboere den beste ladeteknologien på markedet, og der har ZAPTEC vist seg å være en solid partner. I tillegg er det stas å fronte norsk teknologi gjennom ladeløsningen vår. Spesielt når målet nettopp er å elektrifisere Norge. sier Stian Bjørhei, daglig leder i Ladeklar.

Videre kommenterer Anders Thingbø, daglig leder i ZAPTEC samarbeidet: det er viktig å gi enda flere elbileiere muligheten til å lade sin elbil hjemme. Vi har stor tro på energiselskaper som tilbyr leie og finansiering av ladeløsninger, og Ladeklar sin helhetlige løsning gjør at enda flere får muligheten til å velge et ZAPTEC ladesystem.

Les også: 7 myter om elbillading i borettslag og sameier

Relaterte artikler

Smart elbillading i Norges største borettslag

Smart elbillading i Norges største borettslag

Oppgraderingen startet i 2018, og i dag har borettslaget over 800 parkeringsplasser med elbillading, knyttet til 80 ladestasjoner fordelt på 26 lokasjoner rundt omkring på borettslaget.

Rønning Elektro deler sine erfaringer med ZAPTEC sitt ladesystem

Rønning Elektro deler sine erfaringer med ZAPTEC sitt ladesystem

ZAPTEC er avhengige av dyktige fagfolk som representerer selskapet ute i felten. Fagfolk som er gode på prosjektering, planlegging og montering av ladeanlegg. Derfor har ZAPTEC over 300 sertifiserte installatører i Norge, som alle har gjennomført vårt forhandlerkurs....

Sameie i Indre Østfold valgte ZAPTEC

Sameie i Indre Østfold valgte ZAPTEC

Elbillading i sameier og borettslag blir stadig viktigere da flere har el- og hybridbiler. Det er tilbudsrunder flere steder i Norge og utlandet hvor ZAPTEC er en del av tilbudene. Senest i Hobøl i Indre Østfold la sameiet Thonsåsen opp infrastruktur for elbillading...

ZAPTEC gir trygg og smart elbillading

ZAPTEC gir trygg og smart elbillading

Det finnes i dag veldig mange aktører i markedet for elbilladere, og det dukker stadig opp nye. Et kjapt Google-søk viser 14 ulike leverandører av ladere, og de fleste har flere modeller å velge mellom. For å kunne velge riktig elbillader er det essensielt å først...

Kjøpesenteret Fornebu S i Oslo tilbyr kundene elbillading

Kjøpesenteret Fornebu S i Oslo tilbyr kundene elbillading

Fornebu S kontaktet Sønnico for tilretteleggelse for elbillading til deres kunder. De var på utkikk etter et ladesystem hvor det var mulig å sette opp tilgang i forhold til åpningstider og andre kvaliteter som høy oppetid og høy utnyttelse av tilgjengelig kapasitet...

FÅ TILBUD PÅ ELBILLADING

Eie ladestasjonLeie ladestasjon