Ladeklar og ZAPTEC inngår samarbeid for å levere ladeanlegg til nybygg

mar 26, 2020 | 2019

Det ferske samarbeidet mellom Ladeklar og ZAPTEC gjør det enklere for elbileiere i nybygg å få installert en fleksibel og toppmoderne ladeløsning uten store investeringer.

For å møte den raskt økende elbilbestanden i Norge blir det stadig viktigere med mulighet for elbillading i borrettslag og nye byggeprosjekter. Ladeklar og ZAPTEC inngår partnerskap for å levere en helhetlig abonnementsløsning for lading til beboere. Man får tilgang til en smart ladeløsning, reduserer kostnaden ved lading og har stor fleksibilitet ved å kunne opp- og nedskalere antall aktive ladeplasser i borrettslaget. Slik vil ladesystemet alltid være tilpasset dagens og fremtidens behov for lading av elbiler.

Helt enkelt går modellen ut på at beboerne leier ladestasjoner og infrastruktur av Ladeklar og betaler en fast sum i måneden. Da får man tilgang på markedets smarteste ladestasjon fra ZAPTEC.

Et av sameiene som bruker ladeløsningen til Ladeklar og ZAPTEC er Kjørbokollen, hvor styreleder Homan Randarzan sier følgende om løsningen:   

Ladeklar og ZAPTEC har løst vår største utfordring. Vi ønsket oss en ladeløsning, men var ikke klare for å ta kostnaden med ny infrastruktur. Både styret og beboere er veldig fornøyde med installasjonsprosessen og produktet, og når kun de som har behov for lading må betale, så blir alle fornøyde!

Les også: ZAPTECs løsninger for elbillading i borettslag og sameier

De to selskapene har viktig erfaring fra lading i eksisterende bygninger, og det er enkelt å ta med seg læringen videre til nye byggeprosjekter. Ladeløsningen gjør det enkelt å planlegge og dimensjonere for elbillading før behovet melder seg. Det installeres felles infrastruktur dimensjonert for at alle beboerne skal kunne lade. Deretter installeres det ZAPTEC ladestasjoner etter hvert som hver beboer får elbil og tegner abonnement. Det blir en totalpakke hvor eksisterende elbileiere kan starte lading ved overtagelse, og de som kjøper elbil senere enkelt får lader når det blir aktuelt.

Les også: Ekspertene er enige: Boligselskaper bør investere i smarte ladeløsninger for elbil

For Ladeklar er det viktig å kunne tilby beboere den beste ladeteknologien på markedet, og der har ZAPTEC vist seg å være en solid partner. I tillegg er det stas å fronte norsk teknologi gjennom ladeløsningen vår. Spesielt når målet nettopp er å elektrifisere Norge. sier Stian Bjørhei, daglig leder i Ladeklar.

Videre kommenterer Anders Thingbø, daglig leder i ZAPTEC samarbeidet: det er viktig å gi enda flere elbileiere muligheten til å lade sin elbil hjemme. Vi har stor tro på energiselskaper som tilbyr leie og finansiering av ladeløsninger, og Ladeklar sin helhetlige løsning gjør at enda flere får muligheten til å velge et ZAPTEC ladesystem.

Les også: 7 myter om elbillading i borettslag og sameier

Relaterte artikler

Smart Energi og ZAPTEC inngår partnerskap

Smart Energi og ZAPTEC inngår partnerskap

Det Fredrikstadbaserte strømselskapet Smart Energi og ZAPTEC inngår samarbeid. Dette gir kundene større fleksibilitet til å få en integrert løsning med strøm og elbillading som passer dagens og morgendagens behov. En del av samarbeidet er å la kundene få nedbetale...

Norsk teknologi gir raskere og billigere hjemmelading

Norsk teknologi gir raskere og billigere hjemmelading

Unik ladeteknologi utviklet av norske ingeniører gjør hjemmeladeren ZAPTEC Home i stand til å lade inntil 10 ganger raskere og gi lavere strømregning. ZAPTEC Home er en avansert norskutviklet ladestasjon tilpasset spesifikt for hjemmelading i enebolig og fritidsbolig....

Lønnsom vekst og oppkjøp for markedsleder ZAPTEC i 2019

Lønnsom vekst og oppkjøp for markedsleder ZAPTEC i 2019

Omsetningen av ladesystemer for elbiler i 2019 for Zaptec Charger AS endte på MNOK 156 med et årsresultat på MNOK 31,7. EBITDA var MNOK 26 som er MNOK 4 høyere enn i 2018. 10 % av omsetningen var utenfor Norge i 2019. Zaptec Charger AS er solid med MNOK 55 i...

Sameie Lervig Brygge Pluss: Fra dum til smart elbillading med ZAPTEC

Sameie Lervig Brygge Pluss: Fra dum til smart elbillading med ZAPTEC

Elbillading i borettslag og sameier er et høyst aktuelt tema. Stadig flere styremedlemmer må tilrettelegge for elbillading for sine beboere – på en trygg, smart og rettferdig måte. Elbillading i borettslag/sameier med mange ladepunkter stiller høyere krav til...

Dette bør du tenke på når velger elbillader

Dette bør du tenke på når velger elbillader

Sikkerhet er det viktigste aspektet når du skal installere ladestasjon til elbilen. Men du bør også tenke fremtidsrettet. Er du blant dem som fortsatt lader elbilen via stikkontakten? Det er fullt lovlig, så sant stikkontakten oppfyller en del krav fra Direktoratet...

FÅ TILBUD PÅ ELBILLADING

Eie ladestasjonLeie ladestasjon