Kjøpe hjemmelader til elbilen? Dette bør du tenke på

En hjemmelader er det tryggeste og enkleste valget for deg som vil lade elbilen hjemme, enten du bor i leilighet eller enebolig. Når du skal velge hjemmelader, er valgmulighetene mange, og det er viktig å velge den som passer best for deg og dine behov. Her er de viktigste punktene du bør sjekke før du bestiller.  

Ladeeffekt

Hvilke ladehastighet har du behov for? Er det greit for deg at elbilen bruker en natt på å bli fullladet, eller er det viktig at den kan være klar på noen timer? Hvis du svarer ja på det siste, vil du trenge en ladestasjon med høyere ladeeffekt. Hvilke batteristørrelse du har på elbilen din, har også noe å si for ladehastigheten. Med Zaptec Go lader du ti ganger raskere enn ved bruk av stikkontakt. Maksimal lading blir også tilpasset bilens kapasitet. 

Installasjon

En ladeboks til elbil må alltid installeres av en sertifisert elektriker. Det er ikke lovlig å gjøre dette selv.

Ladekabel

Du kan velge mellom hjemmelader med fastmontert kabel eller uttak for egen ladekabel. I tillegg skiller man mellom type 1 og type 2 ladekontakt. De fleste ladebokser bruker i dag type 2-kontakt. Kontakten i bilen kan imidlertid variere avhengig av om bilen er en hybrid eller elbil, og det kan også avhenge av årsmodell. De flestet biler i dag bruker type 2-kontakt, da dette er EU-standard, men på eldre biler kan du også finne type 1. 

Velg en smart lader

Når du skal kjøpe hjemmelader, kan du velge mellom en enkel eller smart ladeboks. En enkel ladeboks kan verken styres, eller kobles til internett. Med en smart ladeboks derimot, kan du overvåke ladingen, og ha både effekt- og tidsstyring. Zaptec Go er alltid tilkoblet internett, og oppdaterer seg automatisk med de nyeste funksjonene og oppdateringene. Ved å aktivere smartlading i appen, styres lading automatisk til de tidene når strømprisene er lavest. Du sparer penger, og det er også fordelaktig for strømnettet. Det er også mulig å koble Zaptec Go med Tibber Pulse, for automatisk lastbalansering, slik at hovedsikringen din ikke blir overbelastet når du lader elbilen. 

Bekreftet sikkerhet

Når du velger å installere en smart ladeboks, er det også naturlig at kvalitet og sikkerhet står til forventning. Velger du en produsent som har bekreftet sikkerhet med tredjepartstesting, vet du at andre også går god for europeiske sikkerhetskrav og installasjonskrav i normsamlingen NEK400.

Tenk fremover

Dersom du har planer om å kjøpe flere elbiler, kan det være lurt å velge en skalerbar ladestasjon slik at du kan lade flere biler samtidig. Ved å tenke på fremtidige ladebehov, slipper du å bytte ut hjemmeladeren dersom behovene skulle endre seg. Med Zaptec Go kan du utvide ved behov, og installere opptil tre ladebokser i samme hus. Den passer alle biltyper og hjem, og er utviklet for nordiske forhold. Med Zaptec Go er du sikret smart lading i flere år fremover.

Relaterte artikler

Slik kjører du økonomisk

Ved å kjøre økonomisk, sparer du ikke bare penger, men du blir også belønnet med lenger rekkevidde. Slik blir du en smartere elbilsjåfør. Ha en pen kjørestil Økonomisk kjøring blir også kalt Eco driving, og handler om å tilegne seg nye kjørevaner for å redusere...

Slik pakker du bilen på en trygg måte

Det er mye bagasje som skal være med når familien drar på elbilferie, så sørg for at bilen er pakket trygt og forsvarlig. Løse gjenstander kan nemlig være livsfarlige ved en bråstopp. Her er våre tips for å gjøre bilturen tryggest mulig. Få oversikt og legg en plan...

Få tilbud 

på ladeløsning i dag