– Jeg er overbevist om at Zaptec Home er det beste valget for mine kunder

4. februar 2020

Siden lanseringen av Zaptec Home i april har Morten Haugen og El-Kontakten montert opp over 50 smarte hjemmeladere for elbil bare i Follo-området. 

«Vi kan elbillading!» er budskapet som møter deg når du går inn på hjemmesiden til El-Kontakten i Langhus. Det fremtidsrettede elektrikerfirmaet spesialiserer seg på fremtidens el-tjenester – deriblant smarthus, solcellepanel og, nettopp, elbillading.

I 2018 fikk fagfolkene i El-Kontakten øynene opp for Zaptecs ladeløsninger for elbil, og bare noen måneder senere bestemte selskapet seg for å kun selge de norskutviklede, smarte ladestasjonene.

Da hjemmeladeren Zaptec Home ble lansert i april 2019 innså faglig ansvarlig Morten Haugen raskt at dette var et ypperlig produkt for ham å tilby sine kunder, og på kun et drøyt halvår har El-Kontakten montert opp hele 49 av de smarte ladestasjonene i Follo-området.

Les også: NYHET! Zaptec Home – Smart hjemmelading av elbil

Jeg er overbevist om at Zaptec Home er det beste valget for mine kunder. Derfor er det lett for meg å selge produktet, selv om jeg er elektriker og ikke selger, slår han fast. 

Morten Haugen i El-Kontakten

God kvalitet, smarte funksjoner og høy sikkerhet

Zaptec Home er et veldig godt gjennomtenkt produkt, både med tanke på montering og idriftsettelse. Når du står med boksen i hendene gir det god kvalitetsfølelse, litt som når du tar en ny iPhone ut av esken, kommenterer fagmannen.

Les også: Zaptec gir trygg og smart elbillading

Likevel påpeker Haugen at det særlig er den godt opparbeidede sikkerheten som gjør Zaptec Home til et svært lettsolgt produkt. 

Folk er generelt sett veldig opptatt av brannsikkerhet. De skjønner at elbillading skaper stor effekt og mye varme, og er bevisste på alt av endringer i det elektriske. Jeg opplever Zaptecs lader som veldig sikker med tanke på varmegang og beskyttelse mot feilstrømmer, og boksen har i tillegg en fin måte å lufte på og god temperaturovervåking, understreker han.

Les også: Ladestasjon: Det trygge valget når du skal lade elbilen hjemme

Enklest og billigst med hjemmelader

Andreas Rosseland Kvåle fra Langhus er én av de 49 boligeierne som har fått installert Zaptec Home. Da han byttet inn sin tidligere elbil med en Hyundai Kona sørget den enorme batterikapasiteten for at det rett og slett var håpløst å lade på stikkontakt. 

Jeg trengte mer fart, og da var det både enklest og billigst med hjemmelader, forklarer han.

Etter å ha fått en anbefaling fra El-Kontakten, samt å ha lest seg opp litt på emnet selv, valgte Kvåle å gå for Zaptecs løsning fremfor laderen bilforhandleren forsøkte å selge inn.

Bare et par dager etter at vi bestilte kom det en kar fra El-Kontakten og monterte opp ladestasjonen i løpet av et par timer, sier han fornøyd.

 

Gikk for premium-løsningen

I tillegg til ladestasjon valgte Kvåle også å investere i Zaptec Premium, en programvare som gir ham utvidet funksjonalitet og full oversikt over ladingen.

Premium-løsningen gjør at vi kan lade smart, for eksempel kun om natten, og justere hvor mye effekt laderen gir ut ifra hvor mye som brukes ellers i huset, forteller han.

Les også: Hvilken elbillader bør jeg velge hjemme?

Fordi laderen er online kan jeg følge med på hvor fort bilen lades og stille inn ladingen gjennom Zaptecs portal. Som utdannet dataingeniør synes jeg slike ting er litt morsomt, legger han til.

 

Unik support

Både Kvåle og Haugen skryter av Zaptecs supportavdeling, både når det kommer til responstid og hjelpen de får.

Zaptec er helt unike på supportområdet. Når gutta ringer inn med spørsmål opplever de at hjelpen er veldig god, og jeg har fått samme beskjed fra flere av kundene våre, sier Haugen, som understreker at det hjelper lite om produktet er godt dersom ikke systemet og supporten bak holder samme kvalitet.

Og her mener han det er en kjempebonus at Zaptec er et norsk selskap.

For oss som elektrikere er det som natt og dag. Med en utenlandsk produsent kan det ta et par uker fra en kunde ringer oss fordi han ikke for ladet, til problemet er løst. Med Zaptec er det bare «schmækk schmækk», også er det oppe og går igjen i løpet av noen timer, avslutter Haugen.

 Les også: NYHET! Nå kan du lade opp til 50 prosent raskere på IT-nett

Relaterade artiklar

Relaterte artikler

Hva bør du se etter i en elbillader?

Hva bør du se etter i en elbillader?

Hva er fordelene med å ha en såkalt smart elbillader, og hvilken grunnleggende informasjon bør du ha? Vi har listet ned hva du bør ta stilling til. Ha en lader som gir lavere ladekostnader Hvis du er interessert i å lade hjemme for å spare penger, anbefaler vi deg å...

Få erbjudande

på ladeløsning

Få tilbud 

på ladeløsning i dag