Hvordan velge riktig ladekabel til elbil?

Når du skal velge ladekabel til bilen din er den ofte spekket med detaljer kun elektrikere kjenner til. Hva er Type 2, og hva mener vi med fase? Her er svarene.

I vår egen nettbutikk skilter vi med at du kan kjøpe ladekabel til bilen din. De vanligste er:

Hvordan skal du vite hvilken ladekabel passer til din bil? Mest sannsynlig skal det stå ved uttaket på bilen din, men i denne artikkelen får du svar på både hva fase, type og 32A betyr.

Scroll til du finner svaret på det du lurer på, eller les hele fra topp til bunn, om du vil! Vi anslår at det tar omtrent 3 minutter å lese artikkelen.

Hva er egentlig normal lengde på kabelen?

Fra 4 meter til 7,5 meter. Velger du sistnevnte vil den passe til de fleste tilfeller, uavhengig om uttaket er på bilen foran, bak eller på siden, og om du parkerer med fronten inn eller ut.

Hva betyr Type 1 og Type 2?

Type 1 og Type 2 er navn på to ulike stikkontakter. Den stikkontakten du har inne i huset, den vi kjenner best til, heter Schuko. Type 2 kan du se i de fleste ladestasjoner – du har kanskje sett at de skiller seg litt ut fra de normale stikkontaktene?

Type 2 har blitt et EU-krav. Det betyr at alle nye, ladbare biler solgt i Norge skal ha denne stikkontakten som standard.

Når du skal vite hvilken kabel du må ha til din bil, er det derfor et godt utgangspunkt å vite hvilken Type (1 eller 2) din bil har.

De fleste biler har gjerne en Type 2-kontakt, men noen biler har Type 1. Nissan Leaf 2015-modell er et kjent eksempel med Type 1-kontakt. Da må du ha en ladekabel som er Type 1 i den ene enden, og Type 2 i den andre enden for at den skal passe i bilen og i ladestasjonen.

Type 1 og Type 2 ladekabel

På bildet: Kabelen til venstre er en Type 2. Type 1 er til høyre.

Hva er 32A?

Dette viser hvor kraftig sikringen er, og hvor mye strøm du kan bruke før sikringen går. Du kan gjerne sammenligne dette med hestekrefter i en bil. En sikring med 32 hestekrefter vil lade bilen mye raskere enn en sikring med 10 hestekrefter. Hovedfordelen ved å ha en 32A-ladekabel, er at det ikke er noe begrensning på hva ladekabelen kan gi. Du kan også lade med en 32A-kabel, selv om du vet at du sikringen i sikringsskapet ditt er 25A. En 32A ladekabel er også litt tykkere og tyngre, enn ladekabel med færre ampere (A), men du får bedre yteevne.

Hva er 1-fase og 3-fase?

Strømnettet i verden vi lever i går i tre faser. Du kan sammenligne disse tre fasene som en motorvei for strøm med tre kjørefelt. Lader du med 1-fase, så utnytter du kun et av tre kjørefelt for strøm og det tar lengre tid før bilen er ferdig ladet enn om du utnyttet alle tre kjørefeltene. Lader du med 3-fase utnytter du alle tre kjørefeltene for strøm, og dermed blir bilen raskere ladet.

Har du en kabel med 3 faser betyr det altså at du kan lade raskere (hvis bilen støtter lading med 3-fase). Du kan oppnå en ladeeffekt på 22 kW, sammenlignet med 7,2 kW, som er mest vanlig for 1-fase. Jo høyere kW, jo fortere får du ladet bilen din.

3 Fase - Type 2 til Type 2-1

3 Fase – Type 2 til Type 2

1 Fase - Type 2 til Type 2-1

1 Fase – Type 2 til Type 2

1 Fase - Type 2 til Type 1-1

1 Fase – Type 2 til Type 1

Er det egentlig nødvendig med mer enn én ladekabel?

Nei, men det kan være nyttig. Har du to ladekabler, kan den ene ligge i bilen hvis du må lade utenfor hjemmet, og den andre kan bo fast hjemme.

Finnes det forskjell i kvalitet på ladekabler?

Det finnes forskjell på kvalitet her også, som på alt annet her i verden. En kabel med god kvalitet skal tåle hard bruk og det oppstår sjelden feil med kabelen. Materialene skal holde høye krav til slitestyrke.

En kabel med lav kvalitet får oftere feil på selve kabelen og tåler daglig bruk dårlig. Den er ofte satt sammen av billige materialer og er utsatt for slitasje.

Så, til gullspørsmålet: Hvorfor er stikkontakten på elbillader så utrolig annerledes enn den vi kjenner til?

Når du lader elbilen, går det mye strøm gjennom stikkontakten og kabelen. Du kan si at det er rushtrafikk på motorveien (det vil si fasene) i flere timer. Og når mye strøm skal gjennom den samme stikkontakten samtidig over lang tid, er det viktig at kontaktflaten i overgangen mellom ladekabel og kontakten er så stor, at det ikke utvikles varme.

En vanlig stikkontakt har en veldig liten kontaktflate til sammenligning, og da kan det utvikles varme dersom du lader bilen med vanlig stikkontakt.

Relaterade artiklar

Relaterte artikler

Tibber om nytt Zaptec-samarbeid: -En no-brainer

Tibber om nytt Zaptec-samarbeid: -En no-brainer

Nå kan du lade smart, og til en billigere penge. - Det er vinn-vinn nå som vi går mot en kald vinter, sier administrerende direktør Anders Thingbø. Det er den smarte ladeboksen for eneboliger, Zaptec Go, som får full integrasjon mot Tibbers app for strømsparing. -...

Kun 52 av 233 parkeringsplasser hadde lademulighet

Kun 52 av 233 parkeringsplasser hadde lademulighet

Byparken Bodø er et nyutviklet flerbruksbygg i Bodø sentrum, med leiligheter nært sjøen, og med en rekke gode fasiliteter like rundt hjørnet. Da bygget var klart for bruk, var det kun 52 ladestasjoner tilgjengelig. Skulle beboerne utvide med flere, måtte...

Zaptec utvider til Tyskland

Zaptec utvider til Tyskland

Nå åpner Zaptec kontor i Tyskland, noe som gjør at selskapet går fra tilstedeværelse i to til fire land, på tre måneder. - Jeg er begeistret over å få muligheten til å etablere et nytt datterselskap i Tyskland, sier Annika Kunze, som er ny administrerende direktør i...

Få erbjudande

på ladeløsning

Få tilbud 

på ladeløsning i dag