Hva må du huske til elbilferien i sommer?

2. juli 2021

Fellesferien er snart i gang, og mange velger å feriere med elbil. Da kan det være greit med en smart huskeliste. Vi har listet opp det viktigste for deg.

1. Forbered turen så du vet hvor du skal.
Husk å planlegg ruten din godt så du vet når neste ferje går, hvor du kan stoppe å raste, og hvor lenge det er mellom hvert stopp. Hva hvis hver av de som skal på turen kan få ansvaret for sin del av ruten? Da blir alle involvert i hele turen.

2. Finn ditt ladekart.
Det er aldri kjekt å stå uten strøm på bilen. Derfor anbefaler vi å plotte inn noen ulike alternativer på ruten og alltid ha litt strøm igjen i tilfelle det er kø der du planla å lade. Et verktøy du kan bruke for å finne fram til din neste ladestasjon er Elbilforeningen sin elbilapp. Vi anbefaler også at du laster ned appene du trenger for å lade på hurtigstasjonene langs veien og legger inn betalingskort før du reiser hjemmefra. Da slipper du å gjøre det mens du egentlig skulle hatt ladet.

3. Lad opp elbilen før du drar.
Det er sikkert noe du er fullstendig klar over, men ha nok strøm før du kommer deg ut på veien. Sett gjerne elbilen til lading dagen før dere reiser så den er klar til dere skal på tur.

4. Husk ladekabel og nødladekabel til bilen
Vi anbefaler at du har med deg en egen ladekabel som passer til ladeuttak 2, som er europeisk standard. I tillegg til dette kan det være lurt å ha med en nødladekabel som passer til schuko-stikkontakt. Da kan du kanskje få litt strøm om uhellet er ute og du møter den gode samaritan på veien.

Elbilturen starter med fulladet elbil

5. Husk å pakke bilstasjet
For å få en koselig tur for alle er det smart å pakke det du trenger inne i bilen i et eget lite nett. Ting å huske på er nok vannflasker, gjerne litt lett snacks og isboks-kit med innhold til bilsyke barn (eller andre) boksen kan inneholde våtservietter og kjøkkenhåndkle – og det er et beger hvis uhellet er ute.

6. Powerbank til mobil, nettbrett og andre ting du trenger.
Alle vet hvor kjedelig det er å ikke ha nok strøm når du trenger det. Dette gjelder også de små tingene som f.eks. mobil, nettbrett, e-boken etc. Husk å lade opp powerbanken før du tar avgårde.

7. Pakk riktig.
Husk at det kan være lurt å legge det tyngste nederst så du og dine får en trygg og behagelig reise. Da slipper dere flyvende gjenstander eller kjedelige overraskelser som knuste ting. Det er også lurt å pakke så alle har sin egen bag.

8. Ta masse bilder
Husk å dokumenter reisen på veien. Om det er de små øyeblikkene, bilen, ruten, utsikten, ladingen eller noe helt annet. Ofte skaper veien til målet like mange minner som selve destinasjonen. Ikke glem det.

God sommer på veiene, og god oppdagelsesferd!

Relaterade artiklar

Relaterte artikler

Få erbjudande

på ladeløsning

Få tilbud 

på ladeløsning i dag