Hundvåg og Storhaug hjemmebaserte tjenester kjører elbil

Hundvåg og Storhaug hjemmebaserte tjenester gikk over til elbil fra desember 2017. De har nå 27 elbiler i rullering for mellom to og fire ansatte i løpet av en dag. Elbilene er i drift fra 08:00 til 23:00 hver dag, og lades i pausen og over natten.

Flere ansatte var bekymret da de først hørte de skulle kjøre elbil – de var redde for å gå tom for strøm på strekningene de kjører. I en periode før overgangen ble daglig kjørelengde målt, og type elbil ble valgt deretter ut fra resultatene de fikk. Valget falt til slutt på på Volkswagen e-up! Med inntil 160km rekkevidde. Overgangen har gått uten problemer, og de ansatte er veldig fornøyde med å kjøre elbil. Spesielt på vinterstid ettersom elbilen blir fortere varm enn deres tidligere fossile biler.

Huseier har i samarbeid med elektrikerfirmaet DNF installert 27 ZapCharger Pro ladestasjoner på en 63A sikring for å dekke behovet Hundvåg og Storhaug hjemmebaserte tjenester har for elbil lading.

I denne installasjonen utnytter de opp til 4320km per døgn av tilgjengelig mengde på 5160km. Når man beregner tilgjengelig effekt til ladesystemet er det viktig å ta høyde for forskjellige kjørelengder, og i dette tilfellet må man beregne at hver elbil skal kunne lade 160km per døgn. Dermed har de fortsatt plass til 5 elbiler/ladestasjoner i installasjonen før kapasiteten er fullt utnyttet.

Relaterte artikler

Renault Norge velger Zaptec som sin ladeboks-aktør

Renault Norge velger Zaptec som sin ladeboks-aktør

Det er de strenge kravene til sikkerhet som gjør at Renault velger kun én ladeboks-aktør. -Vi ønsker å anbefale en ladeboks til våre kunder som vi kan gå gode for selv. Zaptec tikker av kravlisten vår, og det er blant annet de strenge kravene til sikkerhet som gjør at...

Få tilbud 

på ladeløsning i dag