Gjør ladestoppet til en opplevelse på Norgesferien

Det nærmer seg sommerferie og mange skal ta elbilen rundt på eventyr i vårt langstrakte land. Lange bilturer innebærer ofte flere ladestopp, og hva er vel ikke bedre enn å kombinere ladingen med å oppleve noe nytt? Vi har samlet noen aktiviteter langs noen av Norges fine sommerstrekninger.

Oslo – Kristiansand

Stopp i Arendal

Mange ønsker å oppleve det blide sørland og Dyreparken i Kristiansand om sommeren. Kommer du fra Oslo, er Arendal et fint sted å stoppe. Her finner du en herlig blanding av sørlandsk skjærgård med mulighet for strandliv, myldrende byliv med shopping og spennende matopplevelser i Pollen. Utforsk den sjarmerende gamlebyen ​​eller ta en dukkert i Norges første flytende basseng i Arendal Gjestehavn. Temperaturen i vannet ligger alltid på 27 grader. Barna vil elske å utføre eksperimenter på Sørlandet Vitensenter, og ikke minst se hvordan ekte hjemmelaget konfekt blir til i Heimdal Chokolade – Norges minste sjokoladefabrikk. 

Bergen – Geilo

Stopp på Voss

I hjertet av Fjord-Norge ligger den lille bygden Voss med sine koselige gater og nydelige natur. Kun fem minutter fra handlegaten ligger Vangsvatnet. Perfekt for en dukkert eller piknik. Voss har også mange store og flotte fosser å besøke, som Tvindefossen eller Skjervsfossen. Bordalsgjelet er et stort juv, formet gjennom tusenvis av år og ligger i gåavstand fra sentrum. 

Voss er kjent som Norges adrenalinhovedstad, og her kan du oppleve alt fra rafting og stisykling til klatrepark og vindtunnel. Hver juni arrangeres det også Ekstremsportveko her – verdens største ekstremsportfestival. Noe som er morsomt for hele familien, er en tur med taubanen Voss Gondol. På ni minutter tar den dere fra Voss togstasjon til Hangurstoppen 820 meter over havet. På toppen venter en mektig panoramautsikt over bygden, turløyper for alle nivåer og deilig, kortreist mat.

Stavanger – Hemsedal

Stopp i Eidfjord

I Naturperlen Eidfjord, kan du oppleve flotte fjellturer, eller en spennende rundtur på Hardangerfjorden i RIB båt. Elven Bjoreio byr dessuten på fine rafting forhold for hele familien. Vøringsfossen er en av Hardangerområdets flotteste attraksjoner, med et fall på 182 m stuper vannet fra Hardangervidda ned i Måbødalen. I 2020 ble det bygget en trappebro, og opplevelsen av å gå over fossen er veldig spesiell. Ved Vøringfossen finner du også Norsk Natursenter – ​​et spennende opplevelsessenter for norsk natur, klima og miljø. Med nyskapende formidlingsteknologi, er utstillingen bygget opp som en tidsreise fra 2,9 milliarder år siden og frem til i dag. Før du kjører videre bør du stoppe i Eidfjord sentrum for å spise hjemmelaget thai mat fra foodtrucken til Anchalees Thai mat. Maten hennes er kjent langt utenfor bygdas  grenser. 

Ålesund – Trondheim

Stopp i Molde

Midt mellom attraksjonene Romsdalseggen, Trollstigen og Atlanterhavsvegen ligger den sjarmerende småbyen Molde. Her finner du en unik kombinasjon av kultur, natur og matopplevelser.  Molde er først og fremst kjent for jazz, og byen har til og med fått sitt eget verb: å jazze.

Moldejazz ble etablert i 1961, og i juli hvert år kommer det rundt 60 000 mennesker til byen for å oppleve mer enn 100 jazzkonserter og et yrende folkeliv. Kun ti minutters gange fra sentrum finner du Romsdalsmuseet, som ble etablert i 1912 og som viser bygninger og interiør fra hele regionen. Her kan du rusle rundt i «Bygata» som viser typiske byhus fra førkrigstiden. Etterpå kan du ta deg en kopp kaffe i parkområdet som har andedam og frodige blomsterbed. Kjører du ti minutter fra Molde sentrum, kommer du til det populære utsiktspunktet Varden (407 moh). Her kan du skue utover byen, fjorden og det berømte Moldepanoramaet med hele 222 fjelltopper. På toppen ligger Vardestua, hvor du kan nyte en matbit.

For oversikt over ladestasjoner på de forskjellige strekningene, sjekk ladekart og ruteplanlegger her

Relaterte artikler

Slik kjører du økonomisk

Ved å kjøre økonomisk, sparer du ikke bare penger, men du blir også belønnet med lenger rekkevidde. Slik blir du en smartere elbilsjåfør. Ha en pen kjørestil Økonomisk kjøring blir også kalt Eco driving, og handler om å tilegne seg nye kjørevaner for å redusere...

Slik pakker du bilen på en trygg måte

Det er mye bagasje som skal være med når familien drar på elbilferie, så sørg for at bilen er pakket trygt og forsvarlig. Løse gjenstander kan nemlig være livsfarlige ved en bråstopp. Her er våre tips for å gjøre bilturen tryggest mulig. Få oversikt og legg en plan...

Få tilbud 

på ladeløsning i dag