Går sikringen når du lader elbilen?

Med Zaptec Sense utnytter du strømmen på best mulig måte, samtidig som du skåner sikringen. 

Har du opplevd at strømmen har gått dersom du har vasket klær eller laget mat, samtidig som du har ladet bilen? Når man bruker mye elektrisk utstyr samtidig, kan det elektriske anlegget bli overbelastet, og dermed går sikringen. Dette er spesielt vanlig i gamle hus eller dersom det elektriske anlegget ikke er oppgradert.

Zaptec Sense gir deg kontroll over strømforbruket

Heldigvis har vi kommet opp med en løsning for dette. Med Zaptec Sense utnytter du tilgjengelig strøm på best mulig måte, samtidig som du skåner sikringen. Zaptec Sense kobles til husets strømmåler, og der måler den husets strømforbruk i realtid, og justerer automatisk ladefarten avhengig av hvor mye tilgjengelig strøm du har. Er strømforbruket for høyt, vil Zaptec Sense redusere strøm til elbillading for å unngå overbelastning og at strømmen går når du kobler til elbilen.

Når du bruker lite strøm, øker ladehastigheten slik at du kan lade bilen raskere, eller lade flere biler samtidig. Du får dermed enda mer strøm til elbilladingen enn hva du ellers ville fått, og alt skjer automatisk. Ved å kombinere Zaptec Sense med smartladingen Eco Mode, bidrar dette til lavere strømregning ettersom du unngår dyre topper i effektforbruket. 

Passer til både hus og borettslag

Zaptec Sense er utviklet for å fungere i alle hus og bygg, og den kan brukes i enebolig, hytter og leilighetsbygg. Du kan selv installere Zaptec Sense i enebolig og hytte, men for større ladeanlegg som borettslag, sameier og næringsbygg må du får hjelp av en  elektriker.

Få støtte fra Enova for å velge smart

I februar 2022 innførte Enova en ny støtteordning for smart strømstyring. Ordningen går ut på at du kan få dekket 35 prosent av investeringen, inntil 10.000 kroner, fra Enova når du skaffer deg smarte styringssystemer for hjem eller fritidsbolig.

Slik fungerer Zaptec Sense

  1. Zaptec Sense henter ut informasjonen om strømforbruket
  2. Videre rapporterer den strømforbruket til skyen
  3. Ladingen justerer seg deretter automatisk etter husets forbruk

Relaterte artikler

Slik kjører du økonomisk

Ved å kjøre økonomisk, sparer du ikke bare penger, men du blir også belønnet med lenger rekkevidde. Slik blir du en smartere elbilsjåfør. Ha en pen kjørestil Økonomisk kjøring blir også kalt Eco driving, og handler om å tilegne seg nye kjørevaner for å redusere...

Slik pakker du bilen på en trygg måte

Det er mye bagasje som skal være med når familien drar på elbilferie, så sørg for at bilen er pakket trygt og forsvarlig. Løse gjenstander kan nemlig være livsfarlige ved en bråstopp. Her er våre tips for å gjøre bilturen tryggest mulig. Få oversikt og legg en plan...

Få tilbud 

på ladeløsning i dag