Dyrere hurtiglading gjør at det lønner seg med hjemmelading

30. 01. 2020

Dyrere hurtiglading gjør at det lønner seg med hjemmelading

jan 30, 2020 | Nyheter fra bransjen

Den nylige prisøkningen på hurtigladere er dårlig nytt for elbileiere uten tilgang på hjemmelading. Det gjør at det lønner seg for elbileiere å investere i hjemmelading for å kunne fortsette å kjøre rimeligere enn hva det ville kostet med en bensin og dieselbil. Det er et av flere gode argumenter for å investere i elbillading hjemme.

Elbillading hjemme koster 1/7 del av prisen i forhold hurtiglading uten avtale. Fyller du bensin for 800 NOK per uke kan du redusere utgiftene ved å bytte til elbil og investere i hjemmelading for elbil. Hvis du derimot baserer deg på å lade på hurtiglading blir prisen ca. lik som en fossildrevet bil.

Norske myndigheter har som mål at alle elbiler som selges i 2025 skal være nullutslippsbiler. Det er et ekspansivt mål hvor det er viktig at det forblir like attraktivt i framtiden å kjøpe elbil som det har vært fram til nå. En større prisøkning på ladeinfrastruktur kan skade dette målet og føre til veksten stopper opp i verste fall. Det er derfor viktig å søre for gode ladealternativer når elbillading i det offentlige rom blir dyrere. Hjemmelading er et slikt alternativ som gjør det forutsigbart prismessig.

Zaptec tilbyr hjemmelading simpelten fordi bilen kan lade på natten når strømmen er billigst. En gjennomsnittlig elbileier kjører 4-5 mil per dag som med hjemmelading koster 8-10 kroner. En tilsvarende lading med hurtiglading og med de prisene som er annonsert nå koster med samme kjørelengde 80-100 kr. Det sier seg selv at da ønsker elbileieren kun å bruke hurtiglading når det er helt nødvendig. sier Anders Thingbø, Administrerende Direktør i Zaptec. 

Les også: Smart elbillading i Norges største borettslag

Om Zaptec

 Zaptec er en ledende leverandør av ladesystemer av elbiler til borettslag, sameier og bedrifter. Vi er en ung, norsk teknologibedrift som på kort tid har blitt verdensledende på smarte ladesystemer for elbiler. Vi introduserte i 2019 en ladestasjon til hjemmebruk, Zaptec HOME. Vi ønsker å forenkle hverdagen og forbedre miljøet. Våre ingeniører, teknologer og utviklere har som visjon å forandre hvordan vi tenker om strømforbruk, infrastruktur og fornybar energi. Vi har utviklet en unik teknologi med brukervennlige ladestasjoner som er koblet til skyen, og som kan tilpasses ditt behov – også i fremtiden. Vi er 35 stolte medarbeidere som holder til i Stavanger, Stockholm og Oslo.

Zaptec omsatte for 156 millioner i 2019 med et positivt resultat. Alle Zaptecs produkter er designet, utviklet og produsert i Norge.

Les også: Sameie i Indre Østfold valgte Zaptec

Relaterte artikler

Få tilbud 

på ladeløsning i dag