Dette bør du tenke på når velger elbillader

15 juni, 2020

Sikkerhet er det viktigste aspektet når du skal installere ladestasjon til elbilen. Men du bør også tenke fremtidsrettet.

Er du blant dem som fortsatt lader elbilen via stikkontakten? Det er fullt lovlig, så sant stikkontakten oppfyller en del krav fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Men bortsett fra «nødlading» hos svigermor eller en venn bør du ikke gjøre det.

Hjemme og andre steder elbiler lader til daglig, anbefaler både Elbilforeningen og DSB elbileiere å installere en skikkelig ladestasjon.

Les også: Hjemmelading med Zaptec Home

Viktig også i felles parkeringsanlegg

Simen Døvre i K2 Elektro har inntrykk av at folk flest har blitt flinkere til å budsjettere inn kostnaden til hjemmelader når de kjøper sin første elbil.

I borettslag, sameier og hos næringsdrivende er det flere som henger etter.

– Også de bør se nytten av å installere ladestasjoner. Ikke bare blir garasjeanlegget tryggere. Det vil også være en god investering når beboerne en gang skal selge boligen sin, sier han.

Simen Døvre i K2 Elektro mener man bør velge en kraftig og smart ladestasjon.

Ladestasjon gir trygghet

– Det drar mye strøm å lade en elbil, med kontinuerlig last. Det betyr at ladestasjonen og installasjonen må være dimensjonert for dette, slik at man hindrer faren for varmgang og i verste fall brann. Man har sett en god del svidde stikkontakter på grunn av elbiler, sier Knut Braut i Zaptec.

 Les også: Zaptec gir trygg og smart elbillading

Velg en smart lader

Hva slags lader bør du så velge til elbilen?

Både Døvre og Braut anbefaler å kjøpe en kraftig og smart ladestasjon.

Hjemme i din egen garasje vil en smart ladestasjon kunne styre effekten ned når du bruker mye strøm, for eksempel mens du lager middag, for deretter å gi «bånn gass» etterpå. I et felles garasje- eller parkeringsanlegg vil effekten styres opp og ned avhengig av hvor mange andre biler som lader samtidig. Da får du maksimal utnyttelse av den tilgjengelige strømmen i bygget, uten å måtte oppgradere strømnettet.

Les også: Ekspertene er enige: Boligselskaper bør investere i smarte ladeløsninger for elbil

En statisk ladestasjon vil derimot måtte settes ned til lavere effekt per ladepunkt, slik at den aldri overbelaster systemet og hva hovedsikringen tåler. Da er veien kort til å si at man ikke har nok kapasitet og ønsker å oppgradere strøminntaket for å få høyere effekt til elbilladingen.

– Selv om bilen du har nå, ikke kan lade på så høy effekt at dette er nødvendig, bør du tenke fremtidsrettet. Din neste elbil vil sannsynligvis lade på høyere effekt, sier Simen Døvre.

Av samme grunn anbefaler han å velge en ladestasjon som kan lade 3-fas også på 230 volt. Mens det tidligere bare var mulig på Tesla-er, har nå også Audi e-tron og e-Golf denne muligheten.

Les også: NYHET! Zaptec lanserer lading på IT 3-fase for større ladesystemer

 

Elbillader, Zaptec Pro, laget i Norge

Den norskutviklede ladestasjonen Zaptec Pro er tilpasset norske forhold

Andre krav du bør stille til ladestasjonen din

For å oppfylle kravene til ladesystemer bør du også sikre at ladestasjonen oppfyller flesteparten av disse kravene:

  • Integrert jordfeilvern i ladestasjonen: sikrer at lading stoppes dersom jordfeil oppdages. Dette er spesielt viktig på elbiler, siden chassiset på en bil blir knyttet til jord under lading, og en vanlig feil på ladesystemet i bilen er av en type som jordfeilbryteren i sikringsskapet ikke fanger opp. Du ønsker virkelig ikke å få strøm gjennom deg på grunn av jordfeil i elbilen.
  • Mekanisk beskyttelse av selve ladestasjonen må være robust, både mot støt, støv, vann og sol. Ladestasjonen må kort fortalt være trygg over tid, selv om du skulle komme borti den med en stige. Og den må tåle både UV-stråler, vann og store temperatursvingninger uten at plasten blir sprø.
  • Type 2-kontakt er standard i Europa og gjør at alle elbiler kan lade med ladestasjonen. Det er mindre fleksibelt å kjøpe ladestasjon med fastmontert ladekabel, siden denne er tilpasset bilen den skal kobles til. Det er flere ulike variasjoner som for eksempel Type1 eller Type 2 ladekontakt i bilen, 1 fase eller 3 fase strøm og 16, 20 eller 32 Ampere ladestrøm. Det er lettere å kjøpe ny ladekabel dersom man kjøper ny bil enn å bytte ut hele ladestasjonen.

I større ladesystemer er det i tillegg viktig å påse følgende:

  • Integrerte sikringer er en stor fordel i større anlegg, for eksempel i borettslag eller på arbeidsplasser. Hvis det oppstår en overbelastnings-feil, sørger integrerte sikringer for at feilen løses lokalt i stedet for at hele ladeanlegget stanser. Dermed unngår du at hele nabolaget ikke får ladet opp bilene sine fordi din ladekabel er skadet.

Les også: NYHET! Vi lanserer ny oppgradert versjon av vår markedsledende ladestasjon for store ladesystem

Zaptec Pro ladestasjon montert på ladesøyle med Charge365 betalingstjeneste.

Relaterade artiklar

Relaterte artikler

Zaptec utvider til Tyskland

Zaptec utvider til Tyskland

Nå åpner Zaptec kontor i Tyskland, noe som gjør at selskapet går fra tilstedeværelse i to til fire land, på tre måneder. - Jeg er begeistret over å få muligheten til å etablere et nytt datterselskap i Tyskland, sier Annika Kunze, som er ny administrerende direktør i...

Finland er Zaptecs siste tilskudd i Norden

Finland er Zaptecs siste tilskudd i Norden

Photo by Tapio Haaja on Unsplash Det siste tilskuddet til Zaptecs nettverk av land er Finland. Vi samarbeider med Sparkli, noe som gjør det enklere for finske elbilsjåfører å lade ved hjelp av toppmoderne teknologi.  Zaptec samarbeider med Sparkli, en lokal...

Få erbjudande

på ladeløsning

Få tilbud 

på ladeløsning i dag