Bergen Kommune legger til rette for elbillading

des 6, 2018 | Betalingsløsninger, Elbillading, Installasjoner, Offentlig lading

Bergen Kommune har nylig valgt ZAPTEC som ladeløsning på seks ulike ladeplasser rundt om i byen.

Som elbileier i Bergen kan du nå lade bilen din på Tollbodallmenningen, Professor Hansteensgate, Thormøhlensgate, Welhavens Gate og i Nordnes Parkeringshus. I tillegg er systemet brukt på Norges første mobilpunkt, Møllendal, i tillegg til mobilpunkter på flere av de nevnte lokasjonene.

Lars Ove Kvalbein, Rådgiver for mobilitet i Bergen Kommune sier at de valgte systemet på grunn av fleksibiliteten – muligheten for ulike tilgangsløsninger, gode løsninger for oppsett og kontroll via web, og ikke minst laststyring og fasebalansering, som er veldig viktig når vi installerer i eldre nett med begrenset kapasitet. Erfaringen så langt er veldig god, det er få feil, og all statistikken vi kan hente ut gir oss verdifull læring nå i en pilotfase.

For å bruke ladestasjonene som er offentlig i Bergen trenger du appen Bilkraft for å komme i gang. Les mer om mobilpunkter og bildelingsordningen her

ZAPTECs ladesystem passer like bra på offentlige parkeringsplasser som hjemme i garasjen. Ladestasjonene er designet for å stå i tøffe omgivelser og skal tåle en både slag og hærverk. 

FÅ TILBUD PÅ ELBILLADING

Eie ladestasjonLeie ladestasjon