Anna-Karin Andersen starter i Zaptec Sweden

21. 06. 2019

Zaptec vokser internasjonalt og starter opp Zaptec Sweden. Vår første ansatte i Sverige er daglig leder eller VD Anna-Karin Andersen. Hun kommer fra en tilsvarende stilling i et bærekraftig selskap. Vi har som mål å vokse i Sverige og vi gleder oss til å få henne med på laget. I den sammenheng tok vi oss en prat med henne for å bli bedre kjent med henne. 

 

Hvilken erfaring har du?

Jeg er økonom i bunnen og har de siste sju årene jobbet i energiselskapet Utellus, som tilbyr solcelleløsninger og strøm fra vindkraft. Det siste tilskuddet i produktporteføljen var ladebokser. I Utellus har jeg hatt ulike roller, blant annet som salgs- og kundeservicesjef og sist som fungerende adm.dir.

Hvorfor søkte du deg til Zaptec?

En av samfunnets viktigste utfordringer akkurat nå er å få transportutslippene dramatisk ned, for de står for en tredjedel av Sveriges samlede utslipp. Zaptec har stor innovasjonskraft, og produktene våre er markedsledende. Dette gjør Zaptec til en aktør som kan få fart på omstillingen til en hundre prosent fossilfri bilpark.

Hvilke tips og råd kan du gi til andre som drømmer om å bli en Zaptec’er?

Vis at du har en positiv innstilling og er klar til å brette opp ermene og gjøre det som kreves. I Zaptec går utviklingen av nye produkter og tjenester raskt, så det er en fordel om du liker å jobbe i en dynamisk organisasjon som er rask på foten.

Hvordan er det å starte i Zaptec?

Min opplevelse har hittil utelukkende vært positiv. Jeg har blitt tatt godt imot, og alle i organisasjonen er veldig hyggelige. Jeg har virkelig følt meg velkommen fra første stund.

Hvilken visjon har du for Zaptec Sweden AB?

Det svenske markedet ligner det norske på mange måter, men i Sverige ligger vi noen år etter når det gjelder salget av ladbare biler. Det innebærer at dette er helt riktig tidspunkt for å etablere virksomheten i det svenske markedet og gjøre den samme fantastiske vekstreisen her som Zaptec har gjort i Norge.

Hvordan ser en arbeidsdag ut for deg?

Akkurat nå går det litt tid med til å bli introdusert i virksomheten. Parallellt med det jobber jeg med å meisle ut strategien for at Zaptec skal få en flying start i Sverige. 

Litt om deg selv.

Jeg er 33 år og bor i Stockholm sammen med samboeren min. På fritiden driver jeg blant annet med klatring og spiller litt saksofon.

Daglig leder i Zaptec AS, Anders Thingbø, er Anna-Karin sin nærmeste leder og har følgende å si om vår nye kollega:

Vi er glade for å ha fått med oss Anna-Karin Andersen på laget. Vi tror at hennes kunnskap og innsikt i det svenske markedet vil hjelpe oss å vokse i Sverige.

Relaterte artikler

Få tilbud 

på ladeløsning i dag