2019 er elvarebilens år – nå kommer grønn transport i næringslivet

12. 02. 2019

2019 er elvarebilens år – nå kommer grønn transport i næringslivet

feb 12, 2019 | Nyheter fra bransjen

400 000 varebiler kjører rundt på norske veier. Av disse er kun et par tusen miljøvennlige elvarebiler, men nå tyder ferske salgstall på at vi i 2019 vil få et grønt skifte også for transport i næringslivet.

Mens vi til stadighet kan lese om nye rekorder for salg av elektriske personbiler, har det norske næringslivet vært mer tilbakeholdne.

 

Myndighetene har det siste tiåret vært rause med insentivene i sitt forsøk på å motivere norske bedrifter til å redusere utslippene sine. Fritak fra avgifter og fordeler på bomveier er bare to eksempler på hvordan staten har lagt alt til rette for å innføre grønn transport i næringslivet. 

Likevel ser vi at elvarebiler fremdeles er sterkt underrepresentert på norske veier.

Årsaken til dette er trolig at det rett og slett har vært få elektriske alternativer som dekker behovene for rekkevidde og kapasitet. Nå begynner disse endelig å dukke opp – og med det følger også nye og høyere krav fra eiendomsbesittere, utbyggere og entreprenører.

Lønnsomt å investere i elvarebil

Det er enkelt å etablere elektrisk transport i dagens bedriftsmarked. Alt er lagt til rette for en glatt og lønnsom overgang til miljøvennlige elvarebiler – du trenger bare ta det første steget.

For å hjelpe deg på vei gir vi deg her tre økonomisk gunstige grunner til å investere i elektriske og miljøvennlige varebiler:

 1. Unngå avgifter og nyt gode fordeler
  I likhet med andre elbiler er elvarebiler fritatt for merverdiavgift, engangsavgift, trafikkforsikringsavgift og omregistreringsavgift. Drivstoffavgiften erstattes av en langt rimeligere elavgift. I tillegg får du fordeler på bomveier og offentlige parkeringsplasser og kan kjøre i de fleste kollektivfelt. Sist, men ikke minst, får ansatte fordeler ved beregning av inntektsskatt når de bruker firmabilen privat.
 2. Strøm utklasser drivstoff på pris
  Elvarebiler er betydelig rimeligere i drift enn varebiler som bruker tradisjonelt drivstoff. Dersom du velger strøm fremfor bensin eller diesel, kan du kutte bedriftens drivstoffutgifter med opp til 80 prosent.
 3. Miljøvennlige bygg har høyere salgsverdi og utleiepriser
  Miljøsertifiserte nybygg med et lavt CO2-avtrykk vil ha en høyere salgsverdi og høyere utleiepriser enn tilsvarende bygg uten en god miljøprofil. CO2-avtrykket fra tjenestebilene som er benyttet i konstruksjonen, inngår i vurderingen av byggets miljøprofil, og det er derfor sannsynlig at utbyggere og entreprenører vil begynne å kreve at håndverkere bruker elvarebiler.

Enkle og gode lademuligheter er avgjørende

For at din bedrift skal kunne ta spranget og dra nytte av de mange godene og fordelene som følger med et skifte til elvarebil, er to ting helt avgjørende:

 1. Du må tilby gode lademuligheter på arbeidsplassen.
 2. Dine ansatte må ha muligheten til å lade firmabilen hjemme.

Vår oppgave her i Zaptec er å bidra til at samfunnet har kritisk infrastruktur for lading av elbiler, og vår spesialitet er nettopp å legge til rette for enkle og gode lademuligheter både på arbeidsplassen og privat.

Lad bilen enkelt både på jobb og hjemme

Til tross for at nye elvarebiler har større kapasitet og rekkevidde, må du kunne lade bilen på byggeplassen, på kontoret og hjemme, og ofte varierer både strømnettet og kapasiteten.

Zaptec har utviklet en smart ladestasjon for bedrifter, som dynamisk tilpasser seg strømnettet og fordeler kapasiteten på alle tilkoblede elbiler. Dette gjør at du kan tilby mange ladepunkter på et lite område, utvide ladesystemet med flere punkter etter behov og effektivt lade alle tilkoblede biler på en lønnsom måte.

Når ansatte tar med seg bilen hjem etter endt arbeidsdag, kan de plugge bilen i vår ladestasjon som er utviklet for privatmarkedet, Zaptec HOME, slik at de alltid har «full tank» når de drar på jobb om morgenen.

PS: Dersom dine ansatte er ute på oppdrag hos en kunde med ladestasjon fra Zaptec, kan de enkelt koble seg på, loggføre hvor mye de lader, og trekke fra dette på kundens faktura.

Full kontroll med ladestasjoner fra Zaptec

Det som virkelig skiller Zaptec fra våre konkurrenter, er det skybaserte administrasjonsverktøyet som følger med ladesystemet – enten du bestiller én eller 100 ladestasjoner.

Systemet gjør lading av elbil enklere enn noen gang, og det kommer med enn rekke nyttige fordeler:

 • full kontroll over forbruk og kostnader, både totalt og per enkeltbruker
 • automatisk avregning, effektiv administrasjon og lite merarbeid
 • muligheter for direkte tilgang til ansattes private ladestasjon for å se bedriftsrelatert lading hjemme
 • bruk av privat elbil i tjeneste for ansatte med ladesystemet Zaptec HOME
 • trygghet for ansatte i forbindelse med fordelsbeskatning
 • status for alle ladestasjoner i ditt system i sanntid
 • oppgradering av systemet til nyeste versjon uten ekstra installasjon og kostnader

Et fremtidsrettet ladesystem

En investering i elvarebil er en investering i fremtiden, og da behøver du også et fremtidsrettet ladesystem.

Zaptecs skybaserte ladeløsninger er utviklet med fremtiden i tankene, og de er tilrettelagt slik at de kan oppdateres basert på våre kunders nåværende og fremtidige ønsker og behov. 

Vi ønsker å bidra til en rask og miljøvennlig elektrifisering av transportsektoren, og utvikler og produserer alle våre løsninger og produkter her i Norge. Det er ikke bare positivt for miljøet – det betyr også at teknisk støtte er langt nærmere deg, og at oppgraderinger og implementering av nye funksjoner tar kortere tid.

 

Hjemmebaserte tjenester kjører elbil

Hundvåg og Storhaug hjemmebaserte tjenester gikk over til elbil fra desember 2017. De har nå 27 elbiler i rullering.

FÅ TILBUD PÅ LADELØSNING

kontakt ossfinn forhandler

Relaterte artikler

Få tilbud 

på ladeløsning i dag