2019 er elvarebilens år – nå kommer skiftet til grønn transport i næringslivet

12. 02. 2019

2019 er elvarebilens år – nå kommer skiftet til grønn transport i næringslivet

feb 12, 2019 | 2019

400.000 varebiler kjører rundt på norske veier. Av disse er kun et par tusen miljøvennlige elvarebiler – men nå tyder ferske salgstall at vi i 2019 vil få et grønt skifte også for transport i næringslivet.

 

Mens vi til stadighet kan lese om nye rekorder for salg av elektriske personbiler har det norske næringslivet vært mer tilbakeholdne.

Myndighetene har det siste tiåret vært rause med insentivene i sitt forsøk på å motivere norske bedrifter til å redusere utslippene sine. Fritak fra avgifter og fordeler på bomveier er bare to eksempler på hvordan staten har lagt alt til rette for å innføre grønn transport i næringslivet.

Likevel ser vi at elvarebiler fremdeles er sterkt underrepresentert på norske veier.

Årsaken til dette er trolig at det rett og slett har vært få elektriske alternativer som dekker behovene for rekkevidde og kapasitet. Nå begynner disse endelig å dukke opp – og med det medfølger også nye og høyere krav fra eiendomsbesittere, utbyggere og entreprenører.

 

Lønnsomt å investere i elvarebil

Det er enkelt å etablere elektrisk transport i dagens bedriftsmarked. Alt er lagt til rette for en glatt og lønnsom overgang til en miljøvennlige elvarebiler – alt du trenger å gjøre er å ta det første steget.

For å hjelpe deg på vei gir vi deg her tre økonomisk gunstige grunner til å investere i elektriske og miljøvennlige varebiler:

 

1. Unngå avgifter og nyt gode fordeler
I likhet med andre elbiler er elvarebiler fritatt for merverdiavgift, engangsavgift, trafikkforsikringsavgift og omregistreringsavgift. Drivstoffavgiften erstattes av en langt rimeligere elavgift. I tillegg kommer fordeler på bomveier, offentlige parkeringsplasser, bomveier og ferdsel i de fleste kollektivfelt. Sist men ikke minst får ansatte fordeler ved beregning av inntektsskatt ved privat bruk av firmabilen.

2. Strøm utklasser drivstoff på pris
Elvarebiler er betydelig rimeligere i drift enn varebiler som bruker tradisjonelt drivstoff. Dersom du velger strøm fremfor bensin eller diesel kan du kutte bedriftens drivstoffutgifter med opp til 80 prosent.

3. Miljøvennlige bygg har høyere salgsverdi og utleiepriser
Miljøsertifiserte nybygg med et lavt CO2-avtrykk vil ha en høyere salgsverdi og høyere utleiepriser enn et tilsvarende bygg uten en god miljøprofil. I vurderingen av byggets miljøprofil iberegnes CO2-avtrykket fra tjenestebilene som er benyttet i konstruksjonen, og det er derfor sannsynlig at utbyggere og entreprenører vil stille nye krav til håndverkere om bruk av elvarebiler.

Enkle og god lademuligheter er avgjørende

For at din bedrift skal kunne ta spranget, og dra nytte av de mange gode og fordelene som følger med et skifte til elvarebil, er to ting helt avgjørende:

1. Du må tilby gode lademuligheter på arbeidsplassen.

2. Dine ansatte må ha muligheten til å lade firmabilen hjemme

Vår oppgave her i Zaptec er å bidra til kritisk infrastruktur i samfunnet for lading av elbiler, og vår spesialitet er nettopp å legge til rette for enkle og gode lademuligheter både på arbeidsplassen og privat.

Lad bilen enkelt både på jobb og hjemme

Til tross for at nye elvarebiler har større kapasitet og rekkevidde må du kunne lade bilen på byggeplassen, på kontoret og hjemme, og ofte varierer både strømnettet og kapasiteten.

Zaptec har utviklet en smart ladestasjon for bedrifter som dynamisk tilpasser seg strømnettet, og fordeler kapasiteten på alle tilkoblede elbiler. Dette gjør at du kan tilby mange ladepunkter på et lite område, utvide ladesystemet med flere punkter etter behov og effektivt lade alle tilkoblede biler på en lønnsom måte.

Når ansatte tar med seg bilen hjem etter endt arbeidsdag kan de plugge bilen i vår ladestasjon utviklet for privatmarkedet, Zaptec HOME, slik at de alltid har «full tank» når de drar på jobb om morgenen.

PS! Dersom dine ansatte er ute på oppdrag hos en kunde med ladestasjon fra Zaptec kan de enkelt koble seg på, loggføre hvor mye de lader og trekke fra dette på kundens faktura.

 

Full kontroll med ladestasjoner fra Zaptec

Det som virkelig skiller Zaptec fra våre konkurrenter er det skybaserte administrasjonsverktøyet som følger med ladesystemet – enten du bestiller én eller 100 ladestasjoner.

 

Systemet gjør lading av elbil enklere enn noen gang, og kommer med enn rekke nyttige fordeler:

  • Full kontroll over forbruk og kostnader, både totalt og pr. enkeltbruker
  • Automatisk avregning, effektiv administrasjon og lite merarbeid
  • Muligheter for direkte tilgang til ansattes private ladestasjon for å se bedriftsrelatert lading hjemme
  • Ansatte med Zaptec HOME ladesystem kan bruke privat elbil i tjeneste
  • Trygghet for ansatte i forbindelse med fordelsbeskatning
  • Status for alle ladestasjoner i ditt system i sanntid
  • Oppgrader systemet til nyeste versjon uten ekstra installasjon og kostnader

Et fremtidsrettet ladesystem

En investering i elvarebil er en investering i fremtiden, og da behøver du også et fremtidsrettet ladesystem.

Zaptecs skybaserte ladeløsninger er utviklet med fremtiden i tankene, og er tilrettelagt for å kunne oppdateres basert på våre kunders nåværende og fremtidige ønsker og behov.

Vi ønsker å bidra til en rask og miljøvennlig elektrifisering av transportsektoren, og utvikler og produserer alle våre løsninger og produkter her i Norge. Det er ikke bare positivt for miljøet – det betyr også at teknisk støtte er langt nærmere deg, og at oppgraderinger og implementering av nye funksjoner tar kortere tid.

Hjemmebaserte tjenester kjører elbil

Hundvåg og Storhaug hjemmebaserte tjenester gikk over til elbil fra desember 2017. De har nå 27 elbiler i rullering.

FÅ TILBUD PÅ LADELØSNING

 

kontakt ossfinn forhandler

Relaterte artikler

Sameie i Indre Østfold valgte Zaptec

Sameie i Indre Østfold valgte Zaptec

Elbillading i sameier og borettslag blir stadig viktigere da flere har el- og hybridbiler. Det er tilbudsrunder flere steder i Norge og utlandet hvor Zaptec er en del av tilbudene. Senest i Hobøl i Indre Østfold la sameiet Thonsåsen opp infrastruktur for elbillading...

Få tilbud 

på ladeløsning i dag